Dacia Duster, testată la 200 km/h. Stă bine pe drum sau decolează?

Dacia Duster reclamă

Dacia Duster TCe 150, cu noul motor 1.3 turbo, se dă mare cu o viteză maximă de 200 km/h. Este cea mai rapidă și mai puternică Dacia construită vreodată. Dar cum se comportă la viteza maximă?

Dacia Duster TCe 150 GPF, testată și de MissAuto de curând, accelerează de la 0 la 100 km/h în 10,2 secunde și atinge o viteză maximă de 200 km/h. Jurnaliștii francezi au vrut să vadă cum se comportă SUV-ul românesc la viteza de top.

Cu Duster-ul echipat cu motor 1.3 turbo pe autostradă, francezii au atins viteza de top, dar nu fără emoții. Este același motor care și-a găsit loc în gama compactă de la Mercedes, dar și sub capota SUV-urilor Nissan Qashqai și Renault Kadjar. Echipa AutoExpert a testat, în premieră mondială, cele trei SUV-uri cu același motor.

După ce au călcat până la podea pedala de accelerație, francezii au tras concluzii: “Am transpirat la viteză mare. Din păcate, caracterul atrăgător al transmisiei cu 6 rapoarte anihilează orice pretenții de natură sportivă, dar trebuie să remarcăm și o senzație de plutire, deloc confortabilă, a direcției, și ruliul în exces resimțit în viraje, la viteze mari. Autostrada este cel mai bun teren de joacă pentru această mașină, dar nu se ridică la nivelul limuzinelor german”, au scris cei de la Auto Moto.

Francezii le recomandă SUV-ul construit la Mioveni doar acelor clienți care vor o mașină fără veleități sportive, la un preț foarte accesibil. Echipa Auto Moto a obținut un conusm de >>>

Adaugati comentariu