Bulgarii construiesc Alieno, bolidul cu peste 5.000 de cai putere

Alieno Arcanum (7)

Vin vești surprinzătoare de la sud de Dunăre. Bulgarii vor să construiască un hypercar cu peste 5.000 de cai putere. Au apărut primele schițe cu viitoarea mașină a producătorului bulgar Alieno.

Compania Alieno a fost fondată în 2015, iar numele său este inspirat de cuvântul englezesc “Alien” (“Extraterestru”). Constructorul auto care nu a construit nicio mașină până la această oră amenință că monstrul său motorizat, Alieno Arcanum, va rivaliza cu Devel Sixteen, bolidul cu 5007 de cai putere, care a fost prezentat anul trecut, la Salonul Auto de la Dubai.

Alieno Arcanum (3)

Bulgarii susțin că lucrează la patru versiuni ale aceleiași mașini. Versiunea entry-level ar primi 2.610 cai putere, cea de-a doua – 3.482 de cai putere, un al treilea model va avea 4.351 de cai putere, iar versiunea de top va veni cu puterea incredibilă de 5.221 de cai putere. Acesta din urmă va atinge o viteză maximă de 488 km/h, dar rămâne de văzut ce accelerație va trece producătorul în contul creației sale.

Toate modelele vor fi puse în mișcare de un sistem electric de propulsie, care va integra șase motoare electrice pentru fiecare roată, ceea ce înseamnă un total de 24 de motoare electrice mici, fiecare beneficiind de control individual. Autonomia promisă este de 1020 kilometri.

Alieno Arcanum (2)

Cei de la Alieno susțin că viitorul lor model va beneficia de prezența unei “suspensii robotizate”, iar frânarea va fi realizată prin intermediul unui sistem hidraulic și al unui sistem electromagnetic regenerativ.

Alieno Arcanum poate fi comandat deja. Prețurile variază între 750.000 și 1,5 milioane de euro, în funcție de modelul ales.

Adaugati comentariu