Elon Musk are o idee care i-ar putea salva pe copiii blocați în peșteră în Thailanda

Thailanda Elon Musk

Elon Musk are o soluție care i-ar putea salva pe copiii blocați în peștera din Thailanda și pe antrenorul acestora. Este o cursă contra cronometru, pentru că ploile reîncep în zonă, iar specialiștii se tem că galeria în care se află prizonierii ar putea fi inundată sau ar putea rămâne fără oxigen.

Situația din Thailanda i-a atras atenția lui Elon Musk. CEO-ul Tesla propune introucerea unui tub cu diametrul de un metru sau chiar mai mic în zonele mai înguste, de la exterior până în galeria în care se află tinerii. Acesta ar fi umplut cu aer, iar prizonierii ar reuși să înainteze fără să fie nevoiți să se scufunde.

Musk oferă sprijinul său guvernului thailandez și a trimis deja specialiști în Thailanda care să evalueze situația și să vadă dacă tehnologia creată de The Boring Company poate fi implementată.

Thailanda

Pentru moment, este exclusă săparea unui puț în stâncă, pentru că șansele de a săpa în zona corectă sunt minime, iar săpăturile ar putea provoca surpări masive. 900 de metri sunt de la suprafață până în galeria în care se află copiii. Cu pompe de mare putere, specialiștii evacuează apa pentru a evita inundarea zonei.

Copiii și antrenorul se află în peșteră două săptămâni. Deși au fost găsiți de o săptămână, cei unsprezece copii și antrenorul rămân încă blocați în subteran, iar autoritățile nu au găsit nicio soluție pentru a-i readuce la suprafață. Mai mult, un scafandru militar și-a pierdut viața în această săptămână, după ce le dusese oxigen. El însuși a rămas fără oxigen în timp ce încerca să înainteze prin galerii inundate și pline de noroi. Traseul care trebuie parcurs până la suprafață are 4 kilometri.

Adaugati comentariu