Women Rally – Fetele turează motoarele

Women Rally (6)

Zeci de fete și-au turat motoarele la Women Rally, care a avut loc la Cluj-Napoca. Au fost la Cluj și cinci invitate speciale.

Cele 5 invitate speciale ale acestei etape au deschis manșele de concurs. Mirela Bucovicean, pilot și președinte al Comisiei de Femei FRAS, și echipajul Cristiana Oprea / Diana Hațegan au pilotat în scop demonstrativ mașinile lor de curse, iar Alina Bianca Pop și Alexandra Casian au deschis traseul cu mașini Mercedes-Benz. Ele au fost impresionate de anvergura evenimentului.

Women Rally (9)

“Amploarea pe care a dobândit-o evenimentul Women Rally, într-un timp atât de scurt, demonstrează că pasiunea pentru motorsport este din ce în ce mai prezentă în rândul femeilor. Dincolo de manifestarea sportivă, organizatorii ne oferă ceva chiar şi mai important: o comunitate unde fair-play-ul, eleganţa şi adrenalina fac timpi buni împreună, alături de un loc de joacă, unde putem să ne exersăm pasiunea în condiţii de siguranţă, aspect care este cel mai important”, explică Mirela Bucovicean.

Se lansează platforma Femei în Motorsport

Women Rally (1)

“Încă de anul trecut am fost foarte încântată de inițiativa Laurei Savu, așadar sunt onorată să particip din nou la această etapă. Mă bucur nespus să văd cât de mult a crescut Women Rally și sunt convinsă că deja face o diferență pozitivă, atât în societate, cât și în mediul nostru competițional, fiind o altă cale de acces în motorsport.” a spus pilotul Cristiana Oprea, care, alături de copilotul Diana Hațegan, formează primul echipaj feminin ce a reprezentat România în Campionat European de Raliuri.

Women Rally (5)

Women Rally a trecut la noul format de campionat național, iar numărul participantelor este în continuă creștere. Fetele și-au pus la bătaie abilitățile la volan, într-un mediu sigur și organizat. Prezența profesioniștilor la acest eveniment a adus un plus de valoare evenimentului.

Nu mai puțin de 69 de mașini au luat startul în traseul de îndemânare. Cele mai rapide concurente de la a treia etapă Women Rally Cluj-Napoca sunt:

 

Clasa 1 (motoare cu cilindree sub 1600cmc)

  1. Gabriela Bondor (Suzuki Vitara) – Cluj
  2. Andrada Munteanu (Ford Ka) – Alba
  3. Ioana Petrișor (Dacia Logan) – Cluj

 

Clasa 2 (motoare cu cilindree de la1600cmc la 2000cmc)

  1. Mirela Bejnariu (Honda Civic) – Cluj
  2. Ligia Barbu (Renault Clio) – Cluj
  3. Melinda Filep (Mazda MX-5) – Cluj

 

Clasa 3 (motoare cu cilindree peste 2000cmc) / Clasament General

  1. Mirela Potopea (Ford Focus ST) – Alba
  2. Izabella Gavrila (Peugeot 106 S) – Harghita
  3. Adelina Durbala (Volkswagen Golf 1.9 TDI) – Cluj

 

Adaugati comentariu