Volvo ar putea construi o mini-mașină electrică

Volvo electric de oraș

Volvo va fi primul producător auto de tradiție care, începând cu 2019, va produce exclusiv mașini electrice. Compania suedeză are ambiții nobile, încercând să atragă o mare parte a pieței înainte ca rivalii să intre în joc.

Conform celor de la Volvo, cinci mașini electrice vor fi lansate între 2019 și 2021. Un artist din domeniul digital, Subum Lee, a lansat deja ideea apariției unei mașini accesibile, cu dimensiuni de vehicul de oraș, care preia elementele de design ale automobilelor Volvo, dar cu dimensiuni reduse față de cele ale eventualului rival BMW i3. Cu linii aerodinamice, proporții compacte, micul Volvo va veni cu un tren de rulare complet electric.

Autoritățile din marile metropole europene vor fi primele care vor încuraja achiziționarea vehiculelor electrice. În Oslo și Copenhaga, mașinile electrice au permisiunea să ruleze pe benzile rezervate mijloacelor de transport și beneficiază de parcare gratuită. Paris și Londra și-au anunțat deja sprijinul pentru EV-uri, iar Berlinul le prinde din urmă, punând la dispoziție o infrastructură care să poată susține deplasarea fără emisii.

Adaugati comentariu