Volkwagen Golf împlinește 45 de ani. Cum arăta la început?

Volkwagen Golf (1)

Este cea mai populară mașină din Europa de ani buni. Acum sărbătorește 45 de ani pe piață. Dar ne mai aducem aminte cum arăta Volkswagen Golf la început?

Pe 28 martie 1974, prima generație Volkswagen Golf intra în producția de serie la uzina Wolfsburg. Nici oficialii, nici muncitorii nu aveau habar că tocmai semnaseră soarta vânzărilor companiei și aveau să trimită pe șosele un bestseller.

Volkwagen Golf (10)

Test drive Volkswagen Golf 2.0 TDI – Dați câte unul să ajungă la toată lumea!

Disponibil cu două și patru uși, Golf din 1974 putea fi comandat cu unul dintre cele două motoare pe benzină: un propulsor de 1.1 litri cu patru cilindri și 50 de cai putere și o unitate de 1.5 litri cu 70 de cai putere. Motoarele erau cuplate standard la o transmisie manuală cu patru trepte sau opțional, la o transmisie automată cu trei rapoarte. Viteza maximă era de 140 km/h pentru versiunea entry level și de 160 km/h pentru versiunea de top.

Volkwagen Golf (2)

Peste 35 de milioane de unități Golf s-au vândut în 45 de ani. La fiecare 41 de secunde, cineva, undeva în lume, a comandat un Golf, zi de zi, fără întrerupere, de la începutul producției și până acum. astfel, s-au vândut în medie 780.000 de mașini pe an.

“Este sufletul brand-ului nostru”, explică COO-ul de la Volkswagen, Ralf Brandstätter.”Echivalează cu progresul și tehnologia mai mult ca oricare alt model.”

Volkwagen Golf (11)

După 7 generații de Golf, fanii modelului așteaptă acum MK8, care a fost deja surprins în teste într-o versiune foarte apropiată de cea de serie.

Producătorul german speră că modelul va rămâne un produs cheie în portofoliul său.

Așa a început istoria modelului Volkswagen Golf:

  • 29 martie 1974 – Primul Golf a ieșit pe linia de asamblare a uzinei din Wolfsburg.
  • 8 iulie 1974 – Golf ajunge în premieră în showroom-urile Volkswagen.
  • 5 august 1974 – începe livrarea modelului către clienți.

 

 

Adaugati comentariu