La scurt timp după lansarea noilor generații Seria 5 și Seria 7, a sosit momentul pentru BMW Seria 3 să fie redesenat și actualizat. Limuzina compactă de la BMW a fost surprinsă în teste pe autobahn, așa că ne putem aștepta să o vedem, dezbrăcată de camuflaj, în martie, la Geneva.

Cum era de așteptat, Seria 3 va prelua elemente vizuale de la frații mai mari, cum ar fi configurația blocurilor optice și anumite nervuri pe caroserie. Imaginile spion arată un vehicul cu proporții un pic schimbate, dar creșterea în dimensiuni are sens, în condițiile în care și Seria 5, și Seria 7 au suferit aceleași modificări, toate fiind construite acum pe aceeași platformă, CLAR.

BMW Seria 3 (3)

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE:

Mașina timpului – Test drive BMW Seria 5

Și Seria 3 va urma tendințele de downsizing. Motorul entry-level ar putea fi un 1.5 turbo pe benzină, cu un 1.6 în trei cilindri trecut în contul gamei de motoare diesel. M340i ar trebui să primească o unitate turbo cu șase cilindri în linie. În 2020, BMW ar putea trimite pe piață o versiune plug-in hybrid, dar și una electrică, rival pentru Tesla Model 3. Pe lista diviziei de mașini eco de la BMW se află însă, un Seria 4 Seria Gran Coupe.

Cu nume de cod G20, noul model BMW Seria 3 ar trebui să ajungă în showroom-uri cel târziu în 2019.

BMW Seria 3 (1)