Drumul Tianmen din China este celebru pentru peisajele care se întind în fața ochilor călătorilor după fiecare dintre cele 99 de viraje. Dar fiecare dintre viraje poate fi ultimul. Un pilot experimentat și-a asumat riscul la volanul unui Range Rover Sport SVR.

Să bați timpul obținut de un Ferrari la volanul unui SUV? Pare imposibil. Dar Range Rover încearcă, desi știe că s-ar putea face de râs. În versiune Sport SVR, cu motor V8 de 5.0 litri, care dezvoltă o putere de 550 CP și un cuplu de 700 Nm, expediate către toate cele patru roți prin intermediul unei transmisii automate cu opt trepte. Sunt cifre care ajută mașina să accelereze de la 0 la 100 km/h în 4,5 secunde. Viteza maximă este de 280 km/h.

Range-Rover-Sport-SVR-19UN RANGE ROVER A URCAT 999 DE TREPTE. UITE CUM!

Range Rover Sport SVR trebuie să bată timpul obținut pe același traseu de 11,3 kilometri, de un Ferrari 458 Italia, care a trecut linia de sosire improvizată la capătul celebrului drum, după 10 minute și 31 de secunde, în 2016. Pilotul Ho-Pin Tung de la Panasonic Jaguar Racing, câștigător al celebrei curse de 24 de ore de la LeMans, a luat loc la volanul monstrului cu tracțiune integrală și a reușit un timp senzațional: 9 minute și 51 de secunde, după ce a parcurs ruta cu o viteză medie de 68,8 km/h.

“Sunt obișnuit să rulez cu viteză mare, dar aceste 99 de viraje mi-au oferit o experiență unică. Cea mai mare provocare a fost să rămân concentrat, curbă după curbă, pentru că în partea opusă stâncii nu aveam decât prăpastie”, a povestit pilotul.