99 de viraje și 999 de trepte la bordul unui Range Rover Sport Plug-In Hybrid

Range Rover Sport Plug-In Hybrid (1)

Poarta Raiului îl putea trimite în iad pe cel aflat la volanul unui Range Rover Sport Plug-In Hybrid. Pentru a ajunge în vârf, trebuie să treci de 99 de viraje și de 999 de trepte, cu o înclinație de 45 de grade. Ultima parte a drumului se parcurge, în mod normal, pe jos. Range Rover a avut însă, o altă idee.

Drumul este mortal, dacă nu ești atent. Bătrânii spun adesea povești de groază despre Muntele Tianmen. Muntele este viu. Cele 99 de viraje sunt ca un dragon alb care înconjoară colosul de piatră. Iar dincolo de parapet, sunt doar pereți verticali. Ce șansă să aibă cel care nu virează la timp, cel care ratează curba?

Range Rover Sport Plug-In Hybrid (3)

Curajosul aflat la volan, fost pilot de teste în Formula 1, pilot în Formula E și câștigător al cursei de 24 de ore de la LeMans, Ho-Pin Tung, a fost sfătuit să ruleze cu viteză mică, deși are pe mână un Range Rover Sport Plug-In Hybrid cu motor turbo Ingenium de 2.0 litri cu 4 cilindri și 296 de cai putere. Acesta funcționează în tandem cu un motor electric, pentru o putere combinată de 400 de cai putere.

“De 13 ani lucrez pe acest drum”, povestește un șofer de autobuz care știe ruta cu ochii închiși, dar tot îi transpiră palmele pe volan. “Aud călătorii țipând mereu.”

Range Rover Sport Plug-In Hybrid (4)

La capătul celor 99 de viraje, pentru pilotul nostru se întinde un drum și mai dificil. 999 de trepte către ceea ce se numește Poarta Raiului. Nimeni, niciodată, nici măcar nu s-a gândit să încerce să urce cu mașina. “Este imposibil”, spun localnicii care abia se încumetă să urce pe jos și arhitecții care au proiectat scara abruptă. Dar și mașina a fost proiectată să poată. Testele derulate de Range Rover în Marea Britanie, la începutul etapei de testare, au fost un real succes.

Dar acum este ceva diferit: “Dacă greșește, moare”, l-au pus în gardă pe pilotul chinez cei care știu foarte bine aceste trepte.

Range Rover Sport Plug-In Hybrid (2)

După 22 de minute și 41 de secunde cu pulsul la cote maxime, pilotul s-a dat jos din mașină. Ce credeți, a reușit să urce până la Poarta Raiului?

 

 

Adaugati comentariu