Că Land Rover Discovery este o forță a naturii, nu avea nimeni niciun dubiu. Dar chiar să tragă după el un TIR pe o distanță de 16 kilometri, pe o distanță de 16 kilometri, nu se aștepta nici cel mai optimist fan al brand-ului. S-a întâmplat însă, în Australia.

SUV-ul britanic a primit o remorcă impresionantă: un TIR care avea atașate, la rândul său, nu mai puțin de 7 remorci, cu o lungime totală de 100 de metri și o masă totală de 100 de tone, adică de aproximativ 50 de ori mai mult ca masa proprie. Pentru a-și bate propriul record, producătorul auto a adăugat o încărcătură de 10 tone. 16 kilometri a tras Discovery încărcătura inedita.

Land Rover Discovery TIR (5)

Land Rover Discovery transformat în erou pe șosele din Australia a fost un model echipat cu mtoorul diesel de 3.0 litri, care dezvoltă 258 de cai putere și 600 de newton metri. Modelul nu suferise nicio modificare.

Noi am testat Land Rover Discovery, dar nu am tras TIR-uri cu el. În schimb, l-am băgat în râu și în noroaie!

Dacă ar exista o competiție a SUV-urilor asemănătoare cu “Strongest Man”, este clar că Land Rover ar câștiga-o. Producătorul britanic are antecedente. Un model Land Rover Discovery Sport cu motor diesel de 2.0 litri și 180 de cai putere, expediați către toate cele 4 roți prin intermediul unei transmisii integrale cu 8 rapoarte, a reușit anul trecut să tragă după el câteva vagoane, cu o masă totală de 100 de tone.