Toyota Land Cruiser tocmai a devenit cel mai rapid SUV din lume

Toyota Land Cruiser cel mai rapid SUV (11)

Toyota Land Cruiser a spulberat orice record de viteză obținut vreodată de un SUV, pe pista centrului aerospațial aflat în Mojave din Statele Unite. O versiune modificată a SUV-ului japonez a atins o viteză incredibilă de 370 km/h. Este cea mai mare viteză obținută vreodată de un SUV și a fost reușită din a doua încercare. Prima oară, acul vitezometrului s-a oprit la 354 km/h.  

Cei 370 km/h cu care a rulat Toyota Land Cruiser este o valoare care depășește u 47,7 km/h recordul înregistrat de un Mercedes-Benz GLK modificat de Brabus și propulsat de un motor V12 în 2009: 322,3 km/h. Recordul a fost obținut în cadrul proiectului Toyota Land Speed Cruiser, prezentat în premieră la expoziția SEMA.

Toyota Land Cruiser cel mai rapid SUV (4)

Cei care au pus la cale tentativa de a doborî recordul l-au ales pe fostul pilot din NASCAR Carl Edwards, în vârstă de 37 de ani, pentru a urcat la volanul Toyotei. Acesta a avut la dispoziție o pistă cu o lungime de patru kilometri, cea de-a doua jumătate a traseului fiind folosită pentru frânare.

Land Cruiser-ul de record ascunde sub capotă o unitate V8 de 5.7 litri, care beneficiază și de prezența a două turbine Garret. Grupul propulsor al monstrului de 2 tone și jumătate produce astfel 2.000 CP! Această putere este expediată către roțile din spate printr-o cutie specială, preluată de la mașinile de drag racing, care are numai trei rapoarte. SUV-ul a beneficiat și de un kit exterior aerodinamic realizat de divizia de performanța companiei japoneze, TRD (Toyota Racing Development).

 

Adaugati comentariu