Tokyo va avea taxiuri autonome la Olimpiada din 2020

Robot Taxi

Japonia inovează ca să ofere lumii cea mai tare organizare din toate timpurile a unui eveniment olimpic. Niponii intenționează să pună la dispoziția celor care se vor afla în Tokyo pe parcursul Olimpiadei mașini autonome.

Tokyo va fi astfel primul oraș din lume cu taxiuri autonome. Companiile de taxi au luat deja legătura cu firme specializate pe tehnologia de rulare autonomă și semnează deja contracte, ceea ce forțează mâna Guvernului lui Shinzo Abe să construiască infrastructura necesară după ce a dat deja verde proiectului. Compania de taximetrie Hinomaru Kotsu a parafat înțelegerea cu producătorul de robotică ZMP pentru a echipa taxiurile cu tehnologia care permite rularea autonomă, prin montarea unor senzori, a unui sistem GPS și a unor camere video.

Robot Taxi

Proiectul este în faza de testare, în Fujisawa, prefectura Kanagawa, la 51 de kilometri de Tokyo. În cadrul testelor, un șofer se află în permanență la bord pentru a monitoriza evoluția sistemului și pentru a corecta eventualele erori.

Sistemul de taximetrie din Japonia este unic în lume. În insula Soarelui Răsare nu există noțiunea de bacșiș, iar mașinile de taxi au deja portiere automate, pe care șoferul le deschide dintr-un buton aflat în bord. În plus, legea locală obligă prezența unei persoane care poate prelua controlul, în scaunul șoferului.

Îmbătrânirea populației din insulă face extrem de dificilă găsirea de personal pentru companiile de taxi.

Japonia a fost anul trecut cea mai vizitată țară din lume cu peste 20 de milioane de turiști trecându-i granițele. Japonezii estimează că va veni un număr dublu de străini în 2020.

Adaugati comentariu