OFICIAL: Volkswagen Polo e aici!

Volkswagen Polo

Aceasta este cea de-a șase generație Volkswagen Polo, prezentată astăzi la Berlin. În toamnă, mașinuța lansată în 1974 și care s-a vândut deja în 14 milioane de unități, va ajunge pe scena Salonului Auto de la Berlin, înainte de a pleca spre showroom-uri.

Fotografiile oficiale confirmă ceea ce ne arătaseră deja pozele spion, care ne-au făcut să ne întrebăm dacă Volkswagen râde de noi și testează, de fapt, modelul precedent. Trebuie să privești atent mașina nouă, pentru că nemții au refuzat să schimbe radical o rețetă care funcționa. Polo primește acum faruri LED mai înguste și stopuri cu aspect tridimensional, ca fratele mai mare, Golf, cu care împarte și platforma MQB A0.

Volkswagen Polo

Volkswagen a făcut publice și imaginile cu modelul cu linie de echipare R-Line, dar și cu vârful de gamă Polo GTI. Acesta din urmă vine cu bare diferite cu elemente negre lucioase, jante mai mari, detalii ornamentale roșii, o grilă diferită și un eleron spate, care îi subliniază firea sportivă.

Volkswagen Polo

La interior, Polo aduce o ambianță asemănătoare Golf-ului, dar și tehnologii împrumutate de la acesta, inclusiv instrumentele de bord digitale Active Info Display. Un ecran tactil de 6.5 sau 8 inci se regăsește în consola centrală, orientată spre șofer. Polo dispune standard de un sistem de frânare automată de urgență cu detecția pietonilor, Cruise Controlul Adaptiv optional, care poate fi activat la viteze de până la 210 km/h și opțiune Stop&Go.

Noul Volkswagen Polo este acum mai mare: are 4.053 mm în lungime (81 mm în plus), 1.751 în lățime (63 mm în plus) și o înălțime de 1.446 mm (minus 7 mm). Ampatamentul mașinii de oraș măsoară 2.56 mm, iar portbagajul primește 351 de litri (71 de litri în plus față de generația anterioară). Noul Polo este cu 1.070 kg mai ușor ca modelul precedent.

Sunt disponibile nu mai puțin de 14 culori pentru caroserie și 12 modele de jante între 14 și 18 inci.

Volkswagen Polo

Polo va fi disponibil în premieră cu motor pe gaz, 1.0 TGI cu 90 de cai putere. În gamă vor intra șase motoare pe benzină:

1.0 MPI 65 CP transmisie manuală 5 trepte
1.0 MPI 75 CP transmisie manuală 5 trepte
1.0 TSI 95 CP transimisie manuală 5 trepte / 7 trepte DSG
1.0 TSI 115 CP transimisie manuală 6 trepte / 7 trepte DSG
1.5 TSI 150 CP transimisie manuală 6 trepte / 7 trepte DSG
2.0 TSI 200 CP transimisie manuală 6 trepte / 7 trepte DSG

Se regăsesc pe listă și două unități diesel:

1.6 TDI 80 CP transmisie manuală 5 trepte / 7 trepte DSG
1.6 TDI 95 CP transimisie manuală 5 trepte/ 7 trepte DSG

Volkswagen Polo va fi disponibil în România începând cu luna septembrie.

Adaugati comentariu