Stră-strănepoata lui Carl Benz, inventatorul automobilului, împlinește 75 de ani

Jutta Benz

Stră-strănepoata lui Carl Benz, inventatorul automobilului, împlinește astăzi 75 de ani. Jutta Benz este Ambasador Mercedes-Benz și își face apariția la evenimente la volanul unui Benz Patent Motor Wagen, o replică a automobilului inventat de stră-străbunicul ei.

Jutta Benz recreează astfel călătoria stră-străbunicii sale, Bertha Benz, care a parcurs cu automobilul construit recent, distanța dintre Mannheim și Pforzheim, în 1888.

Carl Benz a solicitat patentarea invenției sale printr-un document înaintat la 29 ianuarie 1886. Mașinăria sa era revoluționară și uimea lumea.

Jutta Benz

Soția inventatorului, Bertha, era cea care finanțase dezvoltarea vehiculului cu trei roți și avea încredere în proiect mai mult ca soțul său. Tot ea era cea care insista ca vehiculul să fie construit în serie și comercializat. Pentru a-i demonstra că este viabil, în august 1888, Bertha a pornit într-o călătorie de la Mannheim la Pforzheim, în compania celor doi fii mai mari.

Jutta Benz (5)

Jutta Benz este născută la 1 octombrie 1943 la Mannheim și nu și-a cunoscut niciodată stră-străbunicii. A studiat limba franceză și istoria și a devenit apoi, profesoară. Pasionată de călătorii, Jutta a pornit în expediții în Asia și America de Sud.

Jutta este ultimul membru al familiei Benz. Astăzi spune cu mândrie povestea stră-străbunicilor ei, cu obstacole, realizări și tot ce s-a întâmplat între ele.

Adaugati comentariu