Și cel mai puternic brand auto din lume este…

Ferrari cel mai puternic brand auto

Cel mai puternic brand auto din lume este Ferrari. Constructorul italian a fost desemnat astfel de către Brand Finance Global 2019 500, prezentat astăzi în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos, Elveția.

Ultima oară când Ferrari ocupase primul loc în același clasament fusese în 2014. Italienii și-au reluat supremația devansând companii celebre cum ar fi McDonald’s, Coca Cola și Disney. Scorul celor de la Ferrari (Brand Strength Index – BSI) a crescut cu 3 puncte în ultimul an, ajungând de la 91,5 la 94,8 din 100.

Vlaoarea de brand a companiei Ferrari a crescut cu 27% într-un an, până la 8,3 miliarde de dolari. Mare parte dintre mașinile programate pentru a intra în producție anul acesta au fost deja vândute. Cel care a trecut la conducerea companiei după moartea lui Sergio Marchionne, vorbește despre 15 modele noi, mare parte dintre acestea cu sistem de propulsie electrificat.

Paisprezece brand-uri au primit cel mai bun scor, punctaju evaluând investițiile de marketing, capitalurile proprii ale acționarilor și performanța afacerii. În urma evaluării acestor criterii, Ferrari și-a surclasat rivalii. În clasamentul celor mai puternice branduri, Ferrari este urmat de Porsche şi BMW, mărci de primă clasă cu rating AAA.

Șeful Toyota, Akio Toyoda, ocupă locul 2 în topul celor mai importanți CEO din lume. Pe primul loc este Jeff Bezos de la Amazon.

Adaugati comentariu