Se lansează platforma „Femei în motorsport” – Un mărțișor cu motor

Cristiana-Oprea Femei în motorsport

Doamnele și domnișoarele din motorsport primesc, anul acesta, un mărțișor special. A fost lansată platforma Femei în Motorsport, concepută pentru promovara femeilor din automobilism și motociclism din România. Este inițiativa pilotului Cristiana Oprea.

Proiectul promovează femeia în motorsport ca pe o normalitate și nu ca pe o excepție și încurajează valorificarea implicării acesteia în toate sectoarele sporturilor cu motor. O atenție deosebită este acordată tinerelor la început de drum, indiferent de palmaresul pe care îl dețin. Acestea își pot publica pe platformă comunicatele de presă, impresiile în urma competițiilor la care participă, pentru o comunicare fluidă cu mass-media, cu spectatorii și cu potențialii parteneri.

Femei în motorsport

Platforma este materializarea inițiativei Cristianei Oprea de a aduce în prim plan comunitatea femeilor din motorsport, la adevărata ei dimensiune și valoare. În iulie 2018, Cristiana a făcut parte, alături de copilotul Diana Hațegan, din primul echipaj feminin românesc care a participat la un raliu peste hotare, în ultima jumătate de secol: ERT Rally Sliven din Bulgaria.

“Femei în Motorsport este un mod de a mulțumi comunității care m-a încurajat în ultimii ani să îmi urmez visul și de a susține la rândul meu dezvoltarea armonioasă a sportului cu motor în România.  Mai mult, este o oportunitate de a dezvălui poveștile nespuse ale celor care fac posibilă dezvoltarea acestui sport – oficiali, organizatori, oameni de media sau team manageri”, spune Cristiana, cu experiență nu numai la volan, ci și în PR. Ea este cea care se ocupă de comunicare pentru competiția Cupa DACIA și este jurnalist auto, care turează motoarele pe www.emoticar.ro.

misiune Femei in Motorsport

Platforma „Femei în motorsport” numără, pentru început, aproape 30 de membri și este deschisă tuturor femeilor, indiferent de rolul lor în motorsportul românesc. Așa că doamne și domnișoare care sunt sportivi, oficiali, organizatori, team manageri, PR, fotografi, jurnaliști, ingineri și mecanici pot fi înscrise pe site. Cine cunoaște o femeie care merită să fie acolo, o poate înscrie urmînd pașii din secțiunea Contact.

Pe noua platformă au ajuns deja Mihaela Beldie (copilot raliuri, prima si singura femeie care a reprezentat Romania in Campionatul Mondial de Raliuri pana in prezent), Carmen Poenaru (prima româncă care obține titlul de campion absolut de raliuri în 2017, din postura de copilot), Alina Bunica (raliuri), Ramona Rusu (pilot de drift și raliuri, campioană Queen of Europe 2014), Andreea Goga (pilot Motociclism Enduro), Roxana Ciuhulescu (sportiv pluridisciplinare, organizator și promotor), Ana-Maria Pascaru (10 ani de experiență ca PR în motorsport), Laura Savu (organizator Women Rally).

Femei in Motorsport membri

 

Adaugati comentariu