Samsung a primit aprobarea de a testa mașini autonome în California

Samsung

Avem telefoane de la ei. Avem televizoare și monitoare. De ce n-am avea și… mașini? La patru luni după ce Apple a primit licența de a testa vehiculele autonome pe drumurile publice din California, Statele Unite, și Samsung are acum permisiunea.

Producătorul sud-coreean nu a menționat ce anume vrea să testeze, dar cererea înaintată autorităților americane a menționat perfecționarea unui sistem „transport mai inteligent și mai sigur”.

Sud-coreenii care produc electrocasnice și dispozitive în domeniul telecomunicațiilor susțin însă că nu intenționează să intre pe piața companiilor auto, ci doar să testeze sisteme care ar putea face mașinile să ruleze fără intervenție umană. Chiar și așa, Samsung se bate în California cu Apple și Google, care îi sunt rivali, respectiv parteneri, și pe piața telecomunicațiilor.

Samsung a început testarea mașinilor autonome în Coreea de Sud în acest an. Presa asiatică anticipează că primul automobil care va primi tehnologia Samsung de rulare autonomă va fi un Hyundai, echipat cu senzori și camere produse de companie.

Adaugati comentariu