Peste 50.000 de panouri solare montate la uzina SEAT din Spania

Uzina SEAT (3)

SEAT profită la maximum de orele de lumină, pentru a le converti în putere solară. În cea mai lungă zi din an, 21 iunie, sunt 903 minute de soare. În Spania, sunt între 2.500 și 3.000 de ore de lumină în fiecare an. Un avantaj care transformă uzina SEAT de la Martorell într-una care reușește să reducă semnificativ emisiile poluante.

Uzina fotovoltaică acoperă 276.000 de metri pătrați, cam cât 40 de terenuri de fotbal. Centrul de producție cu energie sustenabilă a fost inaugurat în 2013, cu peste 53.000 de panouri solare. Acestea au fost montate pe acoperișul uzinei. De-a lungul timpului, tehnologia a generat 112 milioane de kW de putere solară.

Uzina SEAT (1)

Uzina produce energie solară pentru a încărca zilnic 3.000 de telefoane mobile în fiecare zi din an. Peste 17 milioane de kW sunt produși annual, suficient pentru a oferi resursele necesare de energie pentru un oraș cu 15.000 de locuitori. Energia generată este reutilizată în cadrul uzinei și reprezintă 6% din totalul consumat la Martorell și a ajutat la construirea a 67.000 de mașini din momentul inaugurării și până acum.

O dronă supervizează  buna funcționare a centrului de producție la nivel energetic. Aceasta survolează lunar spațiul aerian. Este echipată cu un senzor și o cameră termografică, un sistem capabil să analizeze panourile și să le verifice funcționalitatea. Șaisprezece zboruri de inspecție sunt efectuate la o înălțime de 35 de metri.

Uzina SEAT (2)

Panourile solare asigură în zonă un aer mai curat, eliminând anual emisiile de dioxid de carbon cu aproximativ 4.000 de tone. Această cifră este echivalentă cu ceea ce ar putea face cinci Central Park-uri din New York împreună, sau o pădure care acoperă 17 kilometri pătrați. Obiectivul actual al companiei, dincolo de cifrele de producție, este de a reduce consumul de apă și emisiile de dioxid de carbon la jumătate față de anul 2010

Adaugati comentariu