Noul Mercedes-AMG A 35 4MATIC – Sexy și rău

Noul Mercedes-AMG A 35 4MATIC (13)

E oficial, e real! Noul Mercedes-AMG A 35 4MATIC vine cu toți cei 306 cai putere ai săi pentru a se lua la trântă cu Audi S3. Lupta hot hatch-urilor premium reîncepe în forță.

Noul Mercedes-AMG A 35 4MATIC este noul puști din orașul AMG. Dezvoltat simultan cu fratele mai puternic, A 45, care urmează să fie prezentat în curând, A 35 4MATIC primește o suspensie, un sistem de tracțiune integrală, o transmisie și programe de rulare reconfigurate, pentru o experiență incitantă la volan.

Noul Mercedes-AMG A 35 4MATIC (25)

Cool și cu nasul pe sus, noul puști A 35 4MATIC primește elemente de design tipice ramurii sportive de la Affalterbach, care optimizează fluxul de aer și îl fac să arate mai agresiv. Partea frontală este dominată de grila cu două lamele orizontale cromate, care sprijină logo-ul cu stea în trei colțuri. Din profil, jantele de 18 inci și pragurile AMG Line atrag instantaneu atenția.

Dar nu ați văzut nimic până nu vedeți mașina din spate, acolo unde Mercedes a montat un difuzor de aer nou, un eleron care nu poate trece neobservat și două țevi de evacuare rotunde.

Noul Mercedes-AMG A 35 4MATIC (17)

Șoferul de A 35 4MATIC ia loc în scaunele îmbrăcate în piele ARTICO în combinație cu microfibră DINAMICA, ce prezintă cusături contrastante roșii și centuri de siguranță asortate. Tot roșii sunt și inelele ventilațiilor.

Și noua compactă cu nume de familie AMG primește sistemul multimedia MBUX, care înlocuiește sistemul anterior, COMAND. Instrumentarul de bord complet digital afișează informațiile în moduri diferite. Modul Supersport este cel mai interesant, oferind o perspectivă tridimensională asupra rulării. Există și afișaje speciale, cum ar fi Warm-up, Set-up, G-Force și Engine Data.

Noul Mercedes-AMG A 35 4MATIC (21)

Consola centrală tipică AMG cu finisaj în negru lucios primește butoane suplimentare pentru controlul funcțiilor ESP-ului, al transmisiei manuale și al Sistemului de Amortizare Adaptivă (Adaptive Damping System). Sistemul bazat pe inteligență artificială al mașinii poate fi controlat acum și vocal, rostind simplu salutul “Hey Mercedes”.

Hot hatch-ul de la Mercedes are nevoie de numai 4,7 secunde pentru a alerga de la 0 la 100 km/h. Noul propulsor turbo de 2.0 litri cu 4 cilindri împărțiți în grupuri de câte doi, și-a făcut loc sub capota mașinii căreia îi furnizează 306 cai putere și un cuplu maxim de 400 Nm. Motorul prezintă control variabil al supapelor CAMTRONIC, management inteligent al temperaturii motorului și uleiului, injectoare piezo de înaltă precizie și aprindere prin scânteie.

Noul Mercedes-AMG A 35 4MATIC (8)

Transmisia AMG SPEEDSHIFT DCT 7G cu dublu ambreiaj livrează puterea către toate cele patru roți  grație unui sistem anume dezvoltat pentru această mașină, AMG Performance 4MATIC, cu o distribuție între puntea față și spate de 50:50.

A 35 4MATIC primește standard funcția RACE-START,  care asigură accelerație maximă la pornirea de pe loc, intensificând senzația resimțită la volan. Un mod M, care poate fi activat de către șofer prin acționarea padelelor de pe coloana de direcție, aduce, de asemenea, extra plăcere la condus.

Noul Mercedes-AMG A 35 4MATIC (16)

Mercedes-AMG A 35 4MATIC rămâne în modul “Comfort” atât timp cât ESP-ul este activ. Atunci când șoferul selectează ESP Sport Handling sau ESP OFF, sistemul 4MATIC trece automat pe modul “Sport”, oferind senzația de rulare la limită.

Cinci moduri de rulare sunt disponibile la bordul lui A 35: „Slippery”, „Comfort”, „Sport”, „Sport +” și „Individual”, modificând personlitatea mașinii, de la confortabilă la super dinamică, acționând asupra reacției motorului și transmisiei. Nou în cadrul AMG DYNAMIC SELECT este AMG DYNAMICS, un sistem de control al manevrabilității care extinde funcțiile ESP-ului în funcție de preferințele șoferului, oferind un comportament mai agil în virajele abordate sportiv, în două setări diferite, Basic și Advanced.

Noul Mercedes-AMG A 35 4MATIC (15)

O funcție AMG TRACK PACE îl transpune pe șofer în curse virtuale, cronometrându-i timpii de circuit sau cei obținuți pe fiecare sector. Celebrele circuite Nurburgring și Spa-Francorchamps sunt presalvate.

Noul Mercedes-AMG A 35 4MATIC va întoarce capete la la Salonul Auto de la Paris,care își deschide porție pe 2 octombrie. Vânzările vor demara luna viitoare, iar primii clienți își vor primi noua mașină în ianuarie 2019.

Adaugati comentariu