New York 2018 – Eco-stil cu MINI Electric clasic

MINI Electric clasic (1)

Oaspete special la Salonul Auto de la New York! Model legendar, MINI Electric clasic confirmă interesul constructorului britanic pentru rularea electrică, venind cu o propulsie de ultimă oră.

MINI a ales să călătorească în timp și să-și transforme mașina care era populară acum jumătate de secol într-un ambasador al ecologiei și mobilității sustenabile. Înainte de a trimite pe piață modelul electric prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt în 2017, la timp pentru a aniversa cei 60 de ani de existență ai modelului de la Oxford, MINI consideră că modelele retro mai au un cuvânt de spus.

MINI Electric clasic (2)

Simpaticul clasic este practic un teaser al mașinii electrice viitoare. Englezii promit că aceasta va avea “carismă, un stil individual și va fi distractivă la condus.” MINI electric 2019 se află încă în dezvoltare și va intra anul viitor în producția de serie, la uzina din Oxford, Marea Britanie.

MINI Electric clasic nu va deveni model de serie, deși sunt deja clienți care și-au arătat deja interesul. Mașina cu o caroserie clasică, ce combină roșul și albul, individualizată de benzile tipice pe capotă, va rămâne unicat. Retro car-ul electric prezentat la New York este ușor de recunoscut pentru că logo-urile care îi confirmă propulsia electrică se regăsește în locul logo-ului mărcii, pe jante și pe ușa portbagajului.

MINI Electric clasic (4)

“Este un MINI veritabil, care beneficiază de avantajele printării 3D. Este neconvențional și vine cu detalii inovatoare”, sunt printre puținele informații făcute publice de către șeful de desin al companiei, Oliver Heilmer.

Electricul retro este propulsat de un singur motor electric, care asigură – spune constructorul – “o nouă dimensiune a senzației inconfundabile oferite de un go-kart, care a ajutat la creșterea popularității mașinuței britanice la nivel global.”

 

Adaugati comentariu