MINI Electric Concept: Mobilitate fără emisii la Frankfurt

MINI-Electric-Concept-7-830x467

Mini Electric Concept, surpriza pregătită de casa britanică pentru Salonul Auto de la Frankfurt, anticipează primul model de serie cu emisii zero al mărcii, confirmat pentru 2019.

MINI Electric Concept aduce designul emblematic şi sentiment go-kart obişnuită al mărcii MINI în era mobilităţii electrice. Grila hexagonala a radiatorului şi farurile rotunde fac ca MINI Electric Concept să fie recunoscut imediat atunci când este privit din faţă. Caracteristicile de identificare includ schema de culori contrastante, cu argintiu şi galben, care amintesc de MINI E, precum şi logoul E distinctiv.

Deoarece motorul electric necesită foarte puţin aer de răcire, grila radiatorului este închisă pentru o aerodinamică superioară. Bara de accent de culoare Striking Yellow din grilă – cu logo E de aceeaşi culoare – produce un efect contrastant puternic, care este reflectat de stilul luminilor de zi din ansamblurile farurilor LED. Liniile clare ale elementelor precum farurile LED şi structurile din fibră de sticlă contrastează cu întinderea suprafeţelor clare şi conferă părţii frontale un aspect sofisticat.

MINI-Electric-Concept-12

Combinaţia contrastantă de culori, suprafeţe netede şi detalii precis conturate continuă în linia laterală a MINI Electric Concept. Modelate clar, piesele din fibră de sticlă de-a lungul marginii inferioare contribuie la intensificarea proporţiilor automobilului. Silueta maşinii este compusa din suprafeţe decupate curat, care produc o impresie minimalistă ce inspiră eficienţă.

O emblemă „E” mare, dar discretă – dispusă deasupra roţilor faţă – oferă un alt semnal privind sursa de energie. Alte embleme „MINI E” sunt integrate în grila radiatorului şi în capacele oglinzilor exterioare. Variaţiile de culoare în nuanţa de accent Striking Yellow din acoperiş şi din pragurile laterale, adaugă noi detalii. Culoarea acoperişului variază de la alb mat la galben foarte lucios, în timp ce galbenul pragurilor laterale câştigă transparenţă pe măsură ce urcă, dând impresia că se îmbină cu culoarea caroseriei. Aceste tranziţii de culoare accentuează simplitatea şi modernitatea conceptului auto.

MINI-Electric-Concept-8

Printare 3D inovatoare

Designul jantelor de 19 ţoli, de culoarea închisă, sunt un alt element de identitate, preluând ideea barei de accent a grilei radiatorului şi reinterpretând-o în formă asimetrică. Încrustaţiile aerodinamice, realizate cu ajutorul unui proces de printare 3D, evocă structura din fibră de sticlă a deflectoarelor de aer. Suprafeţele lucioase încastrate în prizele de aer simulate au fost produse tot prin utilizarea unei metode de […]

Adaugati comentariu