Cel mai lung și mai înalt pod de sticlă din lume

Cel mai lung pod din sticlă aflat la cea mai mare înălțime se află în China. Și asta nu este tot. Este un proiect îndrăzneț care a obținut deja recunoaștere pentru arhitectură și design. 

Acesta a fost inaugurat anul trecut, dar de atunci s-au tot luat măsuri de siguranță și s-au făcut numeroase teste, astfel încât  siguranța vizitatorilor să nu fie pusă în pericol. Peisajul pe care îl oferă podul este cu adevărat spectaculos. Acesta este situat între două piscuri cunoscute drept Munţii Avatar (se presupune că filmul a fost filmat aici), în centrul Chinei. „Potrivit autorităţilor din Zhangjiajie, oraş din sudul provinciei Hunan care găzduieşte primul parc naţonal autorizat din China, munţii plutitori Hallelujah din „Avatar” au fost inspiraţi de muntele numit Southern Sky Column din China, unde un fotograf de la Hollywood a filmat în 2008.”

Cel mai lung și mai înalt pod de sticlă din lume

Podul are o lungime de 430 m, o înălțime de 300 m, o lățime de 6 m și este pavat cu 99 de panouri de sticlă transparentă în 3 straturi. A stabilit deja 10 recorduri pentru design si arhitectură, iar cei dornici de senzații tari și adrenalină trebuie să afle că se vor putea face aruncări în gol din trei puncte de susținere ale podului.

8.000 de vizitatori îl pot traversa zilnic, asta după ce au făcut rezervare cu cel puțin o zi înainte.

Sursa Descopera.ro, Mediafax

Adaugati comentariu