Mașini de vis – Mercedes aduce la Frankfurt S-Class Coupe și Cabrio facelift

Mercedes-Benz S-Class Coupe si Cabrio

Noile Mercedes-Benz S-Class Coupe și S-Class Cabriolet sunt mașinile care promit răsfăț la cel mai înalt nivel. Modelele coupe și cabrio vor avea parte de acum de aceleași dotări inovatoare ca și limuzina. Sisteme de asistență noi, control și concept moderne se vor regăsi la bord. Pe lista noutăților se află și volanul nou, dar și stopurile OLED de ultimă generație.

Mașinile își vor face debutul săptămâna viitoare la Salonul Auto de la Frankfurt, în compania noului motor V8 biturbo, care își va găsi loc sub capota versiunilor S 560 Coupe și S 560 Cabrio, acum mai dinamice și mai eficiente ca niciodată.

Mercedes-Benz S-Class Cabrio
Mercedes-Benz S-Class Cabrio

Mai multe fotografii AICI!

S-Class Coupe și Cabrio prezintă acum linii mai agresive și mai aerodinamice. Noile modele facelift vin cu trei noi finisaje la interior:

  • lemn de nuc brun lucios
  • lemn de frasin satinat
  • lemn de magnoliu.

Mercedes oferă, pentru cei mai pretențioși dintre clienți, și trei noi tipuri de tapițerie:

  • piele designo Exclusive nappa AMG Line Plus de culoarea porțelanului sau roșie
  • piele designo Exclusive nappa de culoarea porțelanului sau roșie
  • piele designo Exclusive nappa AMG Line Plus Bengal roșie sau neagră).

Noile modele S-Class vin acum cu ecranele duale de înaltă rezoluție de câte 12,3 inch, ca și limuzina în versiune facelift. Șoferul poate acum să comande sistemul multimedia ca pe un smartphone, prin mișcări de glisare, fără să fie nevoit să ia mâinile de pe volan. Sistemul multimedia poate fi operat și prin intermediul controller-ului aflat în consola central, dar și prin comenzi vocale (LINGUATRONIC).

Mercedes-Benz S-Class Cabrio
Mercedes-Benz S-Class Cabrio

S-Class Coupé și Cabriolet trec la nivelul următor și în ceea ce privește rularea autonomă, beneficiind de o versiune actualizată a sistemului Intelligent Drive. Active Distance Control DISTRONIC și Active Steering Assist oferă acum asistență superioară șoferului, mașina fiind capabilă să mențină distanța corespunzătoare față de vehiculul din față și direcția. Viteza este redusă automat în viraje, intersecții și sensuri giratorii.

În 2014, S-Class Coupé venea cu suspensia MAGIC BODY CONTROL cu funcție de înclinare în viraje, fiind prima mașină în versiune de serie care beneficia de asemenea dotare. Caroseria se înclină cu 2,65 grade, reducând astfel forțele transversale resimțite de pasageri. În cazul noului S-Class Coupé, acest control al suspensiei a fost actualizat: noua cameră stereo a sistemului este mai performantă și acționează la viteze de până la 180 km/h. S-Class Cabrio vine echipat standard cu suspensia pneumatică semi-activă AIRMATIC, care prezintă control variabil al amortizoarelor.

Mercedes-Benz S-Class Cabrio
Mercedes-Benz S-Class Cabrio

Mașinile sunt acum mai eficiente ca niciodată, noul V8 biturbo regăsindu-se sub capota versiunilor S 560 Coupé și S 560 Cabrio. 469 de cai putere dezvoltă noul V8 și un cuplu de 700 Nm.

Coupé-ul propulsat de motorul pe benzină V6, cu o putere maximă de 367 CP, se numește acum S 450 și prezintă transmise automată cu 9 trepte 9G-TRONIC și filtru de particule.

Adaugati comentariu