5 pași esențiali pentru o mașină bine întreținută

Mașina trebuie să îți ofere siguranță înainte de toate. Când te simți în siguranță, toate drumurile devin călătorii plăcute și relaxante.

Pentru siguranța ta și a participanților la trafic, trebuie să fii atent la nevoile mașinii și să fii conștient că orice zgomot ciudat te avertizează că ceva nu funcționează cum trebuie. Schimbă piesele ori de câte ori situația o impune și cere părerea specialistului dacă ai vreo nelămurire. Nu amâna aceste lucruri, chiar dacă la prima vedere crezi că mai pot aștepta. 

  1. Alege corect piesele de schimb. Acordă o atenție sporită pieselor pentru ca acestea să nu fie contrafăcute. Alege piese de bună calitate care să-ți ofere încredere și siguranță.
  2. Caută piese auto cu garanție extinsă. În acest fel poți oricând să te întorci cu produsul, cu condiția să ai factura și produsul să nu fi ieșit din garanție.
  3. Schimbă piesele auto și consumabilele atunci când situația o impune fără a amâna prea mult. La un interval cuprins între 10.000 și 20.000 de km trebuie să înlocuiești uleiul motor, filtru ulei, filtru aer, filtru polen și filtru carburant. Necesită verificare și înlocuire la un interval cuprins între 40.000 și 60.000 de km plăcuțele și discurile de frână, bujiile, lichidele de servodirecție și servofrână. La o perioadă de utilizare de peste 60.000 de km trebuie verificate și înlocuite kitul de distribuție, kitul de transmisie sau uleiul cutiei de viteze.
  4. Identifică service-uri auto de încredere cu oameni care au experiență. Analizează piața pentru a căuta un service cu personal calificat și experiență. De asemenea, sunt foarte importante echipamentele și utilajele necesare realizării unei lucrări de calitate.
  5. Cere părerea experților în domeniu, pentru a te ajuta să identifici cea mai potrivită soluție pentru problema mașinii tale.

Adaugati comentariu