Lamborghini Urus, SUV-ul zis „rachetă”. Aleargă de la 0 la 100 km/h în 3,7 secunde

Lamborghini Urus

Italienii se bat cu pumnul în piept. “Primul super SUV din istorie” aleargă de la 0 la 100 km/h în 3,7 secunde. Jurnaliștii care au testat o versiune pre-producție au obținut însă un timp și mai bun: 3,34 secunde.

La baza cifrelor savuroase stă un motor V8 biturbo de 4.0 litri, de origine Audi, cu 650 CP, 850 Nm, dar și platforma MLB Evo, pe care este construit Bentley Bentayga, disponibil cu motor W12. Italienii au preferat însă V8-ul, pentru că vor să se supună normelor de poluare din China, o piață importantă pentru viitoarea bestie cu gardă mare la sol.

Cele patru teasere video care au fost lansate până acum de constructorul de la Sant’Agata Bolognese demonstrează că SUV-ul va veni cu șase moduri de rulare (Neve, Terra, Sabia, Strada, Corsa și Sport) și cu tracțiune integrală. Urus va atinge o viteză maximă de 300 km/h, deși va cântări 2,154 de kilograme, raportează Motor1. SUV-ul exotic va încălța standard jante de 21 de inci, dar vor fi disponibile și roți mai mari, de 22, respectiv 23 de inci cu anvelope Pirelli P Zero Corsa, pe care se va regăsi litera L de la Lamborghini, ca în cazul hypercar-ului Aventador.

Mai multe vom afla pe 4 decembrie, atunci când Urus va renunța complet la camuflaj. Lamborghini speră că Urus va dubla cifrele de vânzări ale companiei până în 2019. La ora actuală, se vând anual 3,500 de modele Aventador și Huracan.

Adaugati comentariu