Ce ați făcut cu simpaticul MINI? Așa arată MINI în versiune Dakar

MINI Dakar (1)

Așa vor arăta cele două modele MINI care vor alerga în Raliul Dakar anul viitor. Două mașini și șapte piloți vor alcătui echipajul team-ului germa X-Raid la cea de-a 40-a ediție a competiției.

Cu 4 victorii consecutive (2012 – 2015) în rally-raid Dakar, MINI este deja un veteran al competiției și se menține ferm pe poziție, incercând să-i anihileze pe cei care au câștigat anul trecut raliul, Peugeot. Compania și-a prezentat mașinile pentru sezonul următor. Un MINI John Cooper Works Rally și un MINI John Cooper Works Buggy vor lua startul, în 2018, în Raliul Dakar.

MINI Dakar (6)

Prima dintre ele ascunde sub capota monidficată un motor diesel de 3.0 litri cu 340 de cai putere și 800 Nm și un sistem de tracțiune integrală. Mașina a primit o serie de îmbunătățiri cum ar fi reducerea greutății și modificarea suspensiei pentru un comportament mai bun pe suprafețele grele ale traseului.

MINI Dakar (5)

Buggy-ul beneficiază de aportul aceleiași unități diesel, dar vine cu tracțiune spate, cu un șasiu tubular și o caroserie din plastic ranforsat cu fibră de carbon (CFRP). Testele desfășurate în Ungaria și în Maroc le-au dat speranțe echipei X-Raid, care nu s-a confruntat cu nicio problemă tehnică majoră.

Raliul Dakar va lua startul pe 6 ianuarie 2018 în Lima, Peru, și va continua pe rute care străbat Bolivia și Argentina, linia de sosire fiind trasată în Cordoba, acolo unde echipajele vor ajunge două săptămâni mai târziu. 5000 de kilometri vor străbate piloții, urmând să atingă și altitudini de peste 4000 de metri în Munții Anzi.

Adaugati comentariu