Ferrari P80/C – Mașina unicat cu preț secret, comandată de un client misterios

Ferrari P80/C

Nu mai puțin de patru ani a lucrat casa italiană la noul Ferrari P80/C, cea mai îndelungată durată pentru dezvoltarea unui model al companiei. A durat așa de mult din cauza “testărilor aerodinamice meticuloase”, explică reprezentanții Ferrari.

Comandat de un client care a dorit să-și păstreze anonimatul, un “mare cunoscător al lumii Ferrari”, așa cum îl descriu italienii, specialul P80/C este inspirat de două modele de legendă: 330 P3/P4 și Dino 206 S din 1966. A fost dorința clientului misterios.

Ferrari P80/C

Top 10 cele mai căutate supercaruri pe Google

O dorință care le-a dat mari bătăi de cap celor din echipa de dezvoltare. Cei de la Centrul Ferrari Styling au fost nevoiți să dezvolte în produs complet nou, o mașină sport, ultra-modernă, dar care să fie inspirată de două modele clasice. Au ales astfel șasiul modelului 488 GT3, cu un ampatament care să permită integrarea cerințelor clientului și a tehnologiilor preluate de la mașinile de curse.

Astfel, inginerii au ales soluția amplasării cabinei spre partea frontală, făcând loc unei părți posterioare robuste, care îi asigură un look agresiv.

Ferrari P80/C

Pretențiosul client a solicitat două configurații diferite pentru aceeași mașină: a cerut elemente racing din fibră de carbon și jante de 18 inci, dar și un pachet care include jante de 21 și nicio extensie aerodinamică.

Mașina poartă culoarea Rosso Vero, denumire aleasă tot de client, iar la interior, preia ambianța sportivă a lui 488 GT3, cu roll cage integrat în caroserie. Echipa de design a ales însă să redeseneze bordul, iar proprietarul a comandat și scaune și fețe ale ușilor personalizate.

Ferrari P80/C

A făcut praf un Ferrari,

la câteva minute după ce îl închiriase. VIDEO

Ca de obicei, Ferrari a ales să păstreze secretul în privința prețului modelului unicat, dar, având în vedere pretențiile clientului care l-a comandat, cu siguranță, depășește valoarea unei versiuni de serie.

Adaugati comentariu