Eco-voucher de 9000 lei, în schimbul unei mașini poluante

Proiectul privind acordarea a 5.000 de eco-vouchere în valoare de 9.000 de lei fiecare, în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat a fost adoptat astăzi, cu 32 de voturi.

În perioada 2020-2021 se vor acorda 5.000 de eco-vouchere în valoare de 9.000 de lei/eco-voucher. Acordarea unui singur eco-voucher se va face, la cerere, în schimbul predării spre casare a unui autovehicul poluant, cu norma de poluare non-Euro, Euro 1 sau Euro 2.

Te-ar putea interesa si

Capitala europeană în care nu vei mai avea voie să circuli cu viteze peste 30 km/h

Prioritate vor avea persoanele cu domiciliul stabil în perimetrul ZACA, ce deţin în proprietate un autovehicul poluant înmatriculat şi înregistrat la acelaşi domiciliu cu cel al proprietarului.

Eco-voucher de 9000 lei, în schimbul unei mașini poluante

„Toate aceste persoane care au domiciliul stabil în zona ZACA pot să acceseze aceste stimulente financiare în valoare de 9.000 de lei, pentru a-şi procura un autoturism personal prietenos cu mediul sau pentru a achiziţiona electrocasnice. În cazul în care vor fi mai puţine solicitări decât numărul de 5.000, celelalte stimulente vor fi acordate bucureştenilor care locuiesc în alte cartiere decât în zona centrală, unde prin proiectul ‘Oxigen’ instituim restricţii de acces şi de trafic pentru autoturismele intens poluante”, a arătat primarul general.

Eco-voucherele vor putea fi utilizate pentru achiziţionarea de autoturisme noi proetenoase cu mediul – Euro 6, non-diesel, electrice sau hibride.

 

Adaugati comentariu