Cum au stins pompierii un BMW i8 care luase foc?

BMW i8 ars (3)

Nu ne-am fi gândit niciodată că aceasta poate fi o soluție pentru a stinge o mașină incendiată. Un BMW i8 a luat foc în Breda, Olanda. Pompierii sosiți la fața locului au ales o soluție suprinzătoare pentru a elimina focul.

Echipajul sosit lângă mașina incendiată a ales să scufunde vehiculul într-un container uriaș plin cu apă. Pompierii au solicitat livrarea containerului după intervenția inițială cu apă și spumă.

BMW i8 ars (2)

Autostrada spre iad! Așa s-au dus locuitorii din Los Angeles la birou zilele acestea!

După ce mașina a fost extrasă din containerul cu apă, echipa de intervenție a evacuat apa din mașină în condiții de siguranță, pentru a elimina riscul emanării unor substanțe toxice.

Reprezentanții brigăzii de pompieri au explicat că acesta este protocolul în cazul mașinilor hibride și electrice cu baterii litiu-ion, atunci când acestea sunt cuprinse de flăcări.

BMW i8 ars (1)

Și era doar în teste. Un prototip Audi A7 ia foc pe șosea!

Nimeni nu a fost rănit în incendiul care pornise în curtea unei reprezentanțe BMW din Breda. Pompierii scoseseră rapid mașina din curte pentru a evita extinderea focului și la alte mașini.

BMW i8 este propulsat de un motor Twin Power pe benzină de 1.5 litri și de un motor electric, care produc împreună 362 de cai putere. O baterie litiu-ion cu o capacitate de 11.6 kWh îi asigură o autonomie electrică de până la 37 de kilometric.

Sursă foto: techblog.com

Adaugati comentariu