Locuitorii din California trec prin iard zilele acestea ca să ajungă la birou. Incendiul de vegetație care a lovit zona a provocat panică și pe autostradă.

Incediul s-a declanșat marți, pe 5 decembrie, iar cei care locuiau în zonele cu risc au fost evacuați, pentru că fumul înecăcios adus de vânturile Santa Ana și flăcările mari ar fi putut oricând să-i ucidă. Câțiva norocoși aflați la limita zonei periculoase au rămas în casele lor, dar ca să ajungă la serviciu, au fost nevoiți să străbată un teritoriu afectat de foc.

Incendiul care a devastat Bel Air-ul și alte cartiere de lux din Los Angeles s-a apropiat și de autostrada 405, iar autoritățile au închis anumite sectoare pentru a nu-i pune în pericol pe șoferi și pentru a-i ține departe de iadul provocat. Este o situație tragică pentru mulți locuitori pentru care autostrada era singura cale de a ajunge la birou sau la supermarket.

“Suntem norocoși că am scăpat. Cel mai înfricoșător drum din viața mea”, a povestit unul dintre șoferii care au reușit să ajungă la destinație.