Cel mai lung pod maritim din lume va fi inaugurat luna aceasta. Nu, nu e în România!

cel mai lung pod maritim din lume (4)

Cel mai lung pod maritim din lume va fi inaugurat luna aceasta, după mai multe amânări. Construcția a costat 20 de miliarde de dolari și a durat nouă ani. Cam cât ne-ar lua nouă să construim 25 de kilometri de autostradă?

Podul care se întinde pe o distanță încă necomunicată oficial, unește țărmul regiunii Lantau cu țărmul vestic al estuarului Fluviului Perlelor.

cel mai lung pod maritim din lume (7)Citește și:

Cele mai spectaculoase 10 poduri din lume

Este atât de lung, încât cifrele se bat cap în cap. Sunt surse care indică o lungime a podului de 55 de kilometri, dar un site oficial menționează 42 de kilometri. Cifrele ar include și un pasaj de aproximativ 6,7 kilometri, care permite navelor să treacă fără probleme de pod.

cel mai lung pod maritim din lume (5)Citește și:

Cele mai frumoase și mai periculoase drumuri din lume

Denumit HZMB, podul unește zonele metropolitane Hong Kong și Macau cu orașul Zhuhai. Podul se va inaugura mâine, iar autoritățile promit că acesta va reprezenta o revoluție în ceea ce privește traficul din zonă, reducând timpul parcurs între cele trei mari orașe. Guvernul de la Hong Kong estimează că durata călătoriei din centrul orașului Zhuhai până la aeroportul internațional Hong Kong se va reduce de la patru ore la aproximativ 45 de minute.

cel mai lung pod maritim din lume

Construcția a fost concepută să reziste pe o perioadă de 120 de ani și integrează un sistem de protecție împotriva taifunurilor, extrem de frecvente în zonă. Pentru că se află în apropierea aeroportului, autoritățile trebuie să aibă grijă să semnalizeze corespunzător pilonii podului, pentru ca aceștia să nu afecteze traficul aerian.

cel mai lung pod maritim din lume

Nu oricine va avea însă, acces pe pod. Acesta va fi destinat serviciilor de transport, iar persoanele fizice care vor să aleagă această rută vor avea nevoie de un permis special.

Titlul de cel mai lung pod din lume peste o apă aparținea tot unei construcții aflate în China, Hangzhou Bay, care acoperă o distanță de 35 de kilometri.

Adaugati comentariu