Ai blocat pe cineva în parcare? În unele țări va fi infracțiune!

parcare Israel

Pentru că este o problemă serioasă în Israel, autoritățile vor să pună blocarea în parcare pe același nivel cu infracțiunea de a urca băut la volan. Guvernul local plănuiește amenzi serioase pentru gesturile care îi blochează pe șoferi cu orele pe locul pe care și-au lăsat mașina, fără să le permită să plece, deși ar putea avea o urgență.

“Regulile de circulație fac referire la deplasarea vehiculelor, la parcare și la pietoni, dar nu există legi clare referitoare la faptul că nu este regulamentar să parchezi într-o poziție în care blochezi una, două sau chiar trei mașini”, acuză inițiatorii ideii. Noua lege va impune restricții în acest sens, considerând blocarea locurilor de parcare o infracțiune.

Astfel legea le va da polițiștilor autoritatea să-i amendeze cu sume uriașe și chiar să-i lase fără permis pe cei reclamați, așa cum se întâmplă acum în cazul în care aceștia conduc băuți. Gestul i-ar putea trimite pe șoferii prea îndrăzneți, susține presa locală, chiar și doi ani după gratii.

Adaugati comentariu