Barbara Panco – prima femeie instructor auto din România

O viață trăită cu pasiune, care ar putea reprezenta oricând subiectul într-un film de excepție. Este vorba despre  Totul a început cu ziarul „Informația Bucureștiului”, unde a citit pentru prima dată despre școala de șoferi profesioniști  a ITB-ului, actualul RATB. În acel moment, viziunea de profesoară de limba franceză s-a încheiat pentru totdeauna, căci știa că viața trebuie să arate altfel pentru ea.BARBARA PANCO

„A condus camioane, taxiuri, autobuze, maşini de teren şi a învăţat să şofeze aproximativ 1.500 de elevi. La începutul anilor ’80 a câştigat premii la Raliul Femeii şi la Campionatele de Îndemânare Auto, iar în 2008 i-a apărut la Humanitas cartea „Legislaţia rutieră pe înţelesul tuturor”.

A trecut peste părerea părinților și și-a urmat visul. După vreo 10 ani de șofat profesionist, și-a dat seama că ar trebui să încerce și altceva. A cumpărat același ziar și, din nou, acesta a reușit să-i schimbe traiectoria. Ideea de instructor auto i-a plăcut atât de tare, încât nu a mai stat pe gânduri. I-au trecut prin mână o mulțime de elevi și se simte mândră că a reușit într-o perioadă în care locul femeilor era considerat la cratiță. O femeie care a mers împotriva curentului, o femeie puternică care a reușit în lupta cu concepțiile vremii, o femeie care s-a impus prin curaj și perseverență. Este un model de om care a luptat pentru ca visul să devină realitate. Deși are o frumoasă vârstă și acum are elevi pe care îi pregătește pentru viața de șoferi și nici nu se gândește să se oprească aici.

BARBARA PANCO

Cu această doamnă minunată aveți ocazia de a vă întâlni în traficul bucureștean. În timpul orelor cu viitorii șoferi se distrează de minune, fără ca diferența de vârstă să fie un obstacol în acest proces. O admiram și îi dorim în continuare multe generații de elevi.

Sursa

Adaugati comentariu