Se intorc fetele in Formula 1!

O altă pasionată de viteză din Spania a pus capăt carierei sale în sporturile cu motor în mod tragic. Maria de Villota a suferit un accident groaznic atunci când pilota monopostul Marussia în 2012. Accidentul i-a provocat leziuni grave, printre care și pierderea ochiului drept. La mai puțin de un an de la accident, Maria a fost găsită fără suflare în camera sa de hotel. Italianca Lella Lombardi rămâne singura femeie care a punctat în Marele Circ, după ce a încheiat Marele Premiu al Spaniei pe locul 6. S-a întâmplat în 1975.

Se întorc fetele în Formula 1! La un an de la retragerea lui Susie Wolff, fost pilot de teste pentru Williams Racing, Sauber este echipa care își adjudecă cea mai frumoasă prezență din Marele Circ: Tatiana Calderon va testa pentru Sauber în acest sezon.

Columbiana în vârstă de 23 de ani speră să devină prima femeie care va concura în Formula 1 după 1976 încoace. Născută la Bogota, frumoasa vitezomană a concurat în Formula 3, iar anul trecut a alergat în GP3, la volanul unui monopost Arden International, echipă condusă de nimeni altul decât Christian Horner, șeful de la Red Bull Racing din Formula 1. El este și cel care a aranjat transferul. Tatiana a fost prima femeie care a concurat pentru Arden în istoria de 19 ani a echipei.

“Abia aștept să încep să lucrez cu echipa și să învăț cât de mult posibil. Ceea ce mi se întâmplă acum mă duce cu un pas mai aproape de visul meu”, au fost primele cuvinte ale coumbiencei după semnarea contractului.

Susie Wolff (2)

În ultimii 40 de ani, Susie Wolff a fost femeia care s-a apropiat cel mai mult de a concura în Formula 1. Scoțianca a alergat la antrenamentele care preced cursele, la bordul monopostului Williams. Dar a renunțat la motorsport, iar acum așteaptă un copil. Tată este nimeni altul decât cel care a câștigat titlu de 3 ori la rând cu Mercedes-AMG PETRONAS, Toto Wolff.

Aflați aici povestea divei din Formula 1, Susie Wolff: Femeia cu 300 km/h – Susie Wolff, frumoasa din motorsport.

Carmen Jorda din Spania a fost pilot de teste pentru Lotus și Renault începând cu 2015, în timp ce elvețianca Simona de Silvestro a avut un flirt de scurtă durată tot cu Sauber.

O altă pasionată de viteză din Spania a pus capăt carierei sale în sporturile cu motor în mod tragic. Maria de Villota a suferit un accident groaznic atunci când pilota monopostul Marussia în 2012. Accidentul i-a provocat leziuni craniane și faciale grave, printre care și pierderea ochiului drept. La un an și trei luni de la accident, Maria a fost găsită fără suflare în camera sa de hotel.

Italianca Lella Lombardi rămâne singura femeie care a punctat în Marele Circ, după ce a încheiat Marele Premiu al Spaniei pe locul 6. S-a întâmplat în 1975.

Adaugati comentariu