101 de arome. Istoria BMW motorsport transpusă în picturi în cafea

BMW picturi in cafea

101 de picturi. 101 de povești readuse la viață. Artistul Adrian MItu a transpus în picturi în cafea 100 de ani de BMW Motorsport. Astăzi lucrările sunt pe panou la cafeneaua dintr-un mall bucureștean, un loc care a devenit nu numai un studio, ci și o a doua casă pentru artist.

Și artiștii au normă: așa că, în anul aniversar al brand-ului, el trebuia să realizeze 3,33 de lucrări pe zi, ca să se încadreze în termenul de 30 de zile. Colecția originală a traversat Atlanticul pentru a fi expusă în muzeul Fundației BMW din Statele Unite.

BMW Picturi in cafea

Proiectul realizat în colaborare cu BMW România cuprinde cele mai relevante momente ale istoriei brand-ului bavarez pe circuit. Mașina care a ajuns anul acesta la Concursul de Eleganță de la Sinaia, BMW 328 Mille Miglia, o bestie ultra-performantă la acea vreme, se regăsește și ea printre desenele aromate. La fel și BMW-ul 328 cu care și-a început cariera Sir Stirling Moss, omul care avea să scrie istorie pentru Mercedes-Benz.

O poveste spusă de PR-ul de la BMW, Alexandru Șeremet, l-a inspirat pe Adrian Mitu să pună pe hârtie și un BMW 507, o mașină pe care bavarezii au construit-o pentru a rivaliza cu Mercedes-Benz 300 SL. Dar a fost un eșec total, pentru că modelul a avut costuri de producție duble față de omologul său de la Stuttgart. Una dintre cele 252 de unități construite a ajuns în garajul lui Elvis Presley. Era albă și, ca să-i atragă atenția starului rock’n roll, admiratoarele își scriau numerele de telefon cu ruj pe mașină. Elvis a scăpat de problemă, vopsind mașina în roșu.

BMW picturi in cafea

Pentru alte povești interesante, puteți urmări înregistrarea live-ului realizat de Adrian Mitu și Alex Șeremet pe pagina BMW România. Pentru a vedea și alte picturi în cafea, dați like paginii Aquarelief by Adrian Mitu.

Sursă foto: Aquarelief by Adrian Mitu.

Adaugati comentariu