Regele Mihai, la 13 ani: „Aş dori să îmi schimbi Fordul”

Regele Mihai

Pasionat de mașini din copilărie, Mihai I îi cerea tatălui său să îi schimbe automobilul, un Ford, cu unul mai puternic. Stă scris în scrisorile expediate de acesta către părintele său, Carol al II-lea, din călătoriile în străinătate.

„Dragă tată – scria tânărul Mihai I – ştiu că întotdeauna îmi faci plăcerile posibile, de aceea nu îţi cer ceva prea greu de găsit. Îţi cer să-mi dai când crezi şi când îmi voi schimba maşina să îmi dai un Alfa Romeo.

Îmi aduc aminte când mi-ai spus: Fordul este deja o maşină prea mare pentru tine. Ei bine, un Alfa se conduce ca o bicicletă şi este mult mai mic. Poate îmi vei satisface această mare dorinţă a mea. Dacă este aşa, te sărut cu drag, Mihai”.

Majestatea sa Regele Mihai a lăsat o pagină de istorie în AutoExpert

Era în 1934, iar Mihai se afla în vizită la mama sa, la reeșdința acesteia de la Florența. Câteva luni mai târziu, cu dorința încă neîmplinită, Mihai revine asupra rugăminții într-o scrisoare expediată către tatăl său în preajma Anului Nou. Între timp, preferințele tânărului s-au schimbat.

„Dacă ai vrea tu să-mi schimbi Fordul, Fordul de două locuri, să-mi iei un Agusta Lancia, care merge cu 110 km pe oră, de două locuri”.

Prima mașină a lui Mihai I a fost un Morris din 1927, primită de la unchiul său, principele Nicolae, după ce a devenit rege. Avea doar 6 ani.

Mai multe despre copilăria tânărului rege pe www.digi24.ro.

Adaugati comentariu