Așa arată Aurus Senat, versiunea civilă a limuzinei blindate a lui Vladimir Putin

Aurus Senat (8)

Așa arată Aurus Senat, versiunea pentru cei care nu sunt șefi de stat, a limuzinei lui Vladimir Putin. Mașina prezidențială a fost prezentată în luna mai, iar versiunea civilă și-a făcut debutul la Salonul Auto de la Moscova.

Modelul denumit Senat va fi disponibil cu ampatament scurt și lung. Aurus Senat, cu un look inspirat clar de limuzinele Rolls-Royce, măsoară, în versiune standard, 5.630 mm în lungime și vine cu un ampatament de 3.300 mm. Rolls-Royce Phantom are o lungime de 5.762 mm și un ampatament de 3.552 mm, așa că proporțiile lui Senat se apropie de cele ale limuzinei ultra-luxoase. Iar versiunea cu ampatament lung chiar le depășește, pentru că măsoară 6.630 mm în lungime și are un ampatament de 4.300 mm.

Aurus Senat (9)

Putin se dă mare! Îi arată limuzina sa prințului de la Abu Dhabi

Cum era de așteptat, chiar dacă diferă de cel al limuzinei blindate care îl transportă pe președintele Vladimir Putin, interiorul lui Aurus Senat îi confirmă poziționarea pe piață a limuzinei. Tapițerie din piele, finisaje din lemn și accente metalice regăsim la bordul său. Șoferul primește un instrumentar de bord digital și un ecran de mari dimensiuni, care redă sistemul multimedia.

Pasagerii din spate vor fi răsfățați cu aceeași atmosferă luxoasă. Spătarul banchetei se înclină în spate pentru a oferi mai mult confort, iar din scaunele din față apar măsuțe pliabile. Un frigider și pahare de cristal sunt disponibile la bordul lui Senat.

Aurus Senat

Cum arată viitoarea limuzină a lui Vladimir Putin?

Gama de motorizare va cuprinde două sisteme de propulsie. Un V8 de 4.4 litri, asistat de un motor electric, acestea dezvoltând împreună 590 de cai putere, este cuplat la o transmisie manuală și face mașina să ajungă de la 0 la 100 km/h în mai puțin de șase secunde. Cei care vor mai multă putere pot comanda versiunea cu motor V12 și 848 de cai putere. Ambele versiuni sunt echipate cu tracțiune integrală.

Automobillul este produs de compania auto Aurus, condusă de Institutul Central de Cercetare Științifică a Autovehiculelor și Motoarelor din Rusia.

Aurus Senat (11)

Aurus Senat va ajunge pe piața din Rusia la începutul anului viitor, iar ulterior, și pe alte piețe. Prețul nu a fost comunicat deocamdată, dar Ministrul Industriei și Comerțului din Rusia, Denis Manturov, susține că va fi cu cel puțin 20% mai accesibil ca limuzinele de la Bentley și Rolls-Royce.

Adaugati comentariu