Putin se dă mare! Îi arată limuzina sa prințului de la Abu Dhabi

Vladimir Putin

Vladimir Putin l-a primit la Moscova pe Prințul Coroanei de la Abu Dhabi, Mohammed bin Zayed Al Nahyan. La capătul discuțiilor pe teme politice și economice, Prințul a avut o curiozitate: a vrut să vadă noua limuzină a lui Putin. Așa că Putin și bin Zayed au ieșit din Palatul de Stat de la Kremlin pentru a ajunge la mașină.

Prințul moștenitor a luat loc pe bancheta din spate a limuzinei prezidențiale. Este prima oară când interiorul mașinii construite în Rusia este dezvăluite. O cabină cu patru locuri, poziționate două câte două, față în față, scaune îmbrăcate în piele, finisaje din lemn și accente metalizate se regăsesc la interior. Președintele Rusiei beneficiază și de un ecran care îi poate reda atât imagini video, cât și informații relevante referitoare la condițiile de rulare, dar și informații meteo. Mașina nu este însă dotată cu nicio conexiune produsă în serie din motive de securitate. Podeaua este acoperită de un covor din lână.

Vladimir Putin 2

“Este foarte confortabilă”, i-a spus prințul arab lui Putin. “Este mai bună ca Mercedes-ul meu”, i-ar fi mărturisit acesta președintelui de la Moscova.

Limuzina prezidențială este construită în Rusia, de constructorul locacl Kortezh și este prima dintr-o gamă dedicată președintelui. Pe listă ses află o limuzină de clasă medie, un SUV și chiar un minivan. Proiectul a primit recent denumirea oficială AURUS. Mașinile vor intra în producția de serie și vor fi disponibile publicului larg începând cu 2019. O mașină asemănătoare cu limuzina prezidențială va avea un preț de pornire de aproximativ 7 milioane de ruble (97.000 de euro) și va fi cea mai scumpă din gamă.

Putin a folosit în premieră limuzina cu ocazia învestirii, pe 9 mai.

Adaugati comentariu