Accident în lanț la Nurburgring! Cum să faci praf 14 mașini în două minute?

Nu degeaba i se spune Iadul Verde. Celebru pentru gradul de periculozitate, circuitul de la Nurburgring trimite anual sute de mașini la fiare vechi. Dar tocmai s-a înregistrat un nou record acolo și nu este unul de viteză. Paispreze mașini au fost făcute praf în mai puțin de 2 minute.

Vizibilitatea redusă și virajele abordate în viteză la capătul unor linii drepte care par interminabile. Acestea sunt principalele motive pentru care multe mașini sfârșesc în parapet la Nurburgring. De această dată, uleiul scurs de la un Porsche 911 GT3 RS a provocat un accident în lanț teribil, în timpul unui weekend în care circuitul a fost deschis amatorilor.

Nurburgring accident în lanț (2)

Fotografiile arată dezastrul de la fața locului. Totul a început când un șofer și-a tras mașina pe dreapta și, înțelept, a trecut dincolo de parapet, încercând inutil să-i avertizeze pe ceilalți în privința pericolului de pe asfalt. Dar multe mașini au derapat și s-au oprit chiar în bolidul tras pe dreapta de el, în timp ce proprietarul privea neputincios. Piloții amatori care i-au luat în seamă semnalele nu au făcut decât să provoace o reacție în lanț din cauza reducerii vitezei în virajul fără vizibilitate, abordat cu viteze în jurul valorii de 160 km/h. Un BMW a tras pe marginea pistei doar ca să fie lovit în plin de un Audi TT.

Nurburgring accident în lanț (3)

A fost nevoie de ajutorul unei echipe de descarcerare. Două persoane au ajuns la spital cu elicopterul, una dintre ele fiind în stare gravă. Evenimentul va fi investigat, iar administratorii circuitului ar putea fi aspru penalizați. Pe circuit nu se aflau stewarzi, care ar fi putut semnaliza accidentul.

Sursă foto: Carbuzz.

Adaugati comentariu