Skoda Superb blindată – Pentru drumurile la supermarket-uri periculoase

Skoda Superb blindată (1)

Skoda prezintă o ediție specială a versiunii break Skoda Superb. Aceasta primește blindaj și este pusă în mișcare de un motor diesel de 2.0 litri al Grupului Volkswagen. Mașina costă aproximativ 135.000 de euro.

Cu 100.000 de euro mai scump ca o Skoda Super obișnuită, break-ul blindat este rezultatul proiectului realizat în colaborare cu un producător de blindaje din Marea Britanie. Trei săptămâni durează transformarea. Mașina păstrează proporțiile robuste și spațiul interior generos, în timp ce devine practic indestructibilă.

Skoda Superb blindată (2)

Celula pasagerilor a fost ranforsată cu ajutorul oțelului de înaltă rezistență, iar geamurile obișnuite au fost înlocuite cu unele de zece ori mai grele și mult mai groase. Break-ul corespunde acum cerințelor PAS 300 în ceea ce privește protecția la atacuri balistice și explozii. La bord, se regăsește panoul de urgență, care activează sirena și semnalele luminoase din grila radiatorului.

Skoda Superb blindată (4)

Sub capotă operează unitatea diesel 2.0 TDI a Grupului Volkswagen cu 190 de cai putere. În versiune standard, Superb ajunge de la 0 la 100 km/h în 8,4 secunde. Având în vedere faptul că blindajul o face considerabil mai grea, mașina cu protecție balistică este, cu siguranță, mai lentă. Break-ul este disponibil cu o garanție de 3 ani, standard pentru modelele constructorului ceh, dar Skoda nu specifică dacă garanția pentru vopsea acoperă și urmele de gloanțe.

Mașină preferată de familiști pentru excursii la supermarket sau la munte, cu doi copii și un cătel, datorită portbagajului său generos de 660 de litri, Skoda Superb blindată este acum mai sigură. Până la urmă, parcările supermarket-urilor sunt locuri periculoase.

Adaugati comentariu