Cel mai mic SUV de la Volkswagen, T-Cross, va fi prezentat la Paris

Volkswagen T-Cross (3)

Volkswagen T-Cross se pregătește de lansarea oficială, care are șanse mari să aibă loc la Salonul Auto de la Paris. Fotografiile spion confirmă faptul că doar câteva luni ne mai despart de momentul în care vom face cunoștință cu cel mai mic SUV de la Volkswagen.

Surprins testând în munți, prototipul T-Cross a renunțat la o mare parte din camuflaj și a început să semene cu versiunea concept, prezentată de constructorul german anul trecut. Evident, designul exterior este mai reținut decât cel al conceptului, iar mașina arată ca o versiune mai mică a noului Tiguan.

Volkswagen T-Cross (1)

În partea frontală, farurile asemănătoare cu cele de la Tiguan flanchează o grilă a radiatorului cu lamele verticale. Consolele față și spate scurte îl fac pe T-Cross să arate solid, dar camuflajul alb-negru ascunde încă ce era mai interesant de văzut, configurația blocurilor optice posterioare fiind imposibil de ghicit.

Nemții nu au dat informații referitoare la gama de motorizare, dar cel mai probabil, aceasta va include motoarele care se regăsesc și sub capota lui T-Roc: o unitate de 2.0 litri TSI cu 190 CP, un propulsor de 2.0 litri TDI cu 150 CP, 1.5 litri TSI cu 150 CP, 1.6 TDI cu 115 CP și, în vârful gamei, o versiune 2.0 TDI cu 190 CP. Transmisia manuală cu șase trepte și transmisia automată cu șapte trepte și dublu ambreiaj vor fi disponibile în gama SUV-ului care va fi disponibil doar cu tracțiune față.

Volkswagen T-Cross (6)

La baza lui T-Cross, care va fi construit la uzina Sao Jose dos Pinhais din Brazilia, se va regăsi platforma MQB A0, folosită și de Volkswagen Polo și SEAT Arona. Cu T-Cross, Volkswagen continuă ofensiva pe teritoriul SUV-urilor. Anul trecut l-a adus pe șosele pe T-Roc, ca o alternativă mai mare a viitorului crossover, ce va fi prezentat în această toamnă.

Sursă foto: Quattroruote.it

Adaugati comentariu