2 în 1 – Renault SYMBIOZ este mașină și casă

Renault SYMBIOZ (6)

Renault SYMBIOZ este un concept 2 în 1, casă și mașină, care lucrează în tandem și maximizează un ecosistem inovator. Mașina demo SYMBIOZ va fi disponibilă pentru cei interesați de nu test începând cu finele acestui an.

Renault a tras astăzi prelata de pe al său SYMBIOZ, o mașină și o casă într-un singur concept. SYMBIOZ extinde viziunea vehiculelor autonome, electrice și conectate într-o eră în care acestea vor interacționa cu locuințele, cu alte vehicule și cu infrastructura, devenind mai personale în cadrul călătoriilor sau activităților de divertisment. Este o idee prezentată în premieră la un salon auto.

Renault SYMBIOZ (2)

“Modul în care folosim mașinile este în schimbare. O mașină nu mai este doar un mijloc de transport. Este plină de tehnologie, devine un spațiu interactiv și personalizat care îi conectează pe ocupanți cu oamenii și obiectele din jur,” a declarant la Frankfurt vicepreședintele Grupului Renault Thierry Bolloré. “Privind către 2030, ne imaginăm noi scenarii cu o utilizare mai eficientă a energiei, a conectivității și a rulării autonome.”

Conceptul Renault SYMBIOZ este propulsat de motoare electrice care se aliniază strategiei Renault de rulare cu Emisii Zero. Lider mondial în vânzarea de mașini electrice, cu al său ZOE, Renault a dezvoltat SYMBIOZ pentru a oferi o platformă de încărcare comună pentru casă și mașină. Kilowattii-oră sunt distribuiți prin intermediul unei rețele inteligente către vehicul și locuință. Sistemul permite programarea pentru a utiliza energia stocată de către bateria automobilului pentru lumini, ecrane și electrocasnice. În cazul unei pene de curent, transmiterea energiei continuă și poate fi reglată preferențial.

Renault SYMBIOZ (3)

În scenariul pus la cale de Renault, SYMBIOZ intră în casa inteligentă, fiind practic o cameră modulară, oferind un spațiu mobil și conectat. Conceptul este viziunea Renault conform căreia mașina reprezintă o extensie a casei chiar și în timpul unei călătorii. Un spațiu generos este atribuit configurației cu tracțiune spate, cu două motoare electrice amplasate pe puntea spate și baterii integrate în podea. Bordul se retractează, iar scaunele din față pivotează, ajutându-i pe ocupanți să se detașeze de mediul înconjurător.

Mașina poate detecta prezența pasagerilor, cărora le va oferi setări ale scaunelor, muzică și opțiuni de divertisment în funcție de preferințele acestora.

Renault SYMBIOZ (7)

O mașină demo va ajunge în curând pe șoselele europene. Multe dintre elementele prezente la SYMBIOZ se vor regăsi în gama Renault în viitorul apropiat. Pe listă se află o versiune evoluată a tehnologiei MULTI-SENSE, care, la ora actuală, adaptează ambianța și modul de rulare în funcție de dispoziția șoferului la Megane, Scenic, Talisman și Espace.

Pentru dezvoltarea conceptului, Renault a lucrat cu brand-uri de renume din domeniul telecomunicațiilor: LG, Ubisoft și TomTom se află printre partenerii producătorului francez.

Adaugati comentariu