Zboară, SUV-ule, zboară! SEAT Arona spionat în zbor deasupra Barcelonei

Seat-Arona

E pasăre? E avion? E Seat Arona! SUV-ul de clasă mica de la SEAT a fost surprins de fotografii spion într-o ipostază neobișnuită. Acesta a fost transportat cu elicopterul deasupra Barcelonei.

Arona este fratele mai mic al lui Ateca, ale cărui linii de design le și preia, dar vine, după cum demonstrează fotografia spion, posibilități multiple de personalizare, ca și Audi Q2.

SEAT Arona are la bază platforma dezvoltată de grupul Volkswagen pentru mașinile de clasă mica, MQB A0 (folosită deja pentru Audi Q2 și Volkswagen Polo), ceea ce echivalează cu un tren de rulare cu tracțiune față (tracțiunea integrală nu a fost confirmată încă pentru micul SUV), motoare turbo cu trei și patru cilindri și transmisii manuale și automate DSG cu dublu ambreiaj, cu șase sau șapte trepte. Noul membru al familiei Seat va veni cu motorul TSI de un litru cu 93 sau 113 CP, dar și cu diesel-ul TDI de 1.6 litri, disponibil la Ibiza tot în două versiuni de putere, 94, respectiv 113 CP. Dacă TSI-ul de 148 CP va ajunge și sub capota lui Arona, rămâne de văzut.

SUV-ul iberic de clasă mica va fi construit la Martorell în Spania. Arona va fi dezvăluit oficial săptămâna viitoare, dar debutul public și-l va face abia în toamnă, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Între timp, spaniolii mai pun la cale un SUV de clasă mare cu șapte locuri, dar mașina încă nu are nume. Îi poți ajuta pe cei de la SEAT să găsească numele potrivit pentru noua mașină. Află AICI cum!

Adaugati comentariu