Volvo dă din casă fără să vrea. Așa va arăta XC40, cel mai mic SUV al suedezilor

Volvo XC40 (5)

Trebuia să vedem doar un cadru scurt cu ceea ce urmează să se numească Volvo XC40, înaintea prezentării oficiale a mașinii, programată pentru 21 septembrie. Dar se pare că Volvo Ungaria a scăpat acest amănunt din vedere și a făcut public un video necenzurat care arată toată mașina!

Noul SUV compact al suedezilor seamănă izbitor cu prototipul prezentat anul trecut, Volvo 40.1. Cea mai relevantă schimbare este prezența oglinzilor și mânerelor portierelor convenționale.

Volvo XC40 (9)

La interior, XC40 preia limbajul de design de la frații mai marii XC60 și XC90, cu un ecran tactil de mari dimensiuni care domină o consolă centrală simplificată. Reprezentanții Volvo au dezvăluit că vor ca interiorul noului model al companiei să fie extrem de practic și de funcțional. Aceștia au dat și exemplul difuzoarelor mutate din portiere în altă locație, pentru a genera acolo mai mult spațiu de depozitare pentru o tabletă, câteva sticle de apă și chiar un laptop.

Volvo XC40 (3)

XC40 este prima mașină de la Volvo care are la bază platforma CMA (Compact Modular Architecture), pe care suedezii o împart cu asiaticii de la Geely. Gama de motorizare nu a fost încă anunțată, dar Volvo intenționează să includă în ofertă o unitate pe benzină de 1.5 litri cu trei cilindri, iar motoarele Drive-E cu patru cilindri se vor regăsi sub capota modelelor mai puternice. O versiune plug-in hybrid “Twin Engine” cu un motor electric lucrând în tandem cu noua unitate cu 3 cilindri și transmisie automată cu 7 trepte și dublu ambreiaj va purta, cel mai probabil, insigna “T5” și își va face apariția în gamă la o dată viitoare.

Volvo XC40 are drept rivali crossovere ca BMW X2 și Audi Q2.

Adaugati comentariu