Volkswagen Beetle ar putea renaște ca mașină electrică

Volkswagen Beetle

Șefii Volkswagen fac planuri pentru legendarul Beetle. Mic și simpatic, Beetle a pierdut teren odată cu încetarea producției în 2003, dar ar putea reveni în forță ca model exclusiv electric.

Președintele Consiliului de Administrație de la Volkswagen, Herbert Diess, s-a angajat să îmbunătățească profitabilitatea brand-ului cu 6% până în 2025, iar cea mai bună modalitate pentru a face asta este să vândă modele cât mai scumpe în volume cât mai mari. Beetle însă nu se încadrează.

Diess recunoaște că un succesor electric ar fi, la ora actuală, singura șansă a modelului care a văzut lumina zilei la sfârșitul anilor ’30. Volkswagen ar urma astfel să construiască Beetle-ule co pe noua platformă MEB, ceea ce ar fi mai eficient decât dezvoltarea unei mașini cu motor convențional. Astfel, micuțul Volkswagen ar putea primi cu ușurință și tracțiune spate, ceea ce i-ar asigura celui aflat la volan o senzație sportivă.

Volkswagen ID Buzz (1)

În ceea ce privește modelele retro ale brand-ului, Diess scoate în față versiunea Microbus, care va reveni ca vehicul electric în 2022, având la bază concepult I.D.Buzz, dezvăluit anul acesta la Detroit. “Buzz este un concept mult mai emoțional pentru brand-ul nostru decât ar putea fi Beetle”, susține Diess.

Adaugati comentariu