Vestea uluitoare care vizează șoferițele din Rusia

Camion

O veste provoacă agitație printre șoferițele din Rusia. Guvernul a decis ridicarea interdicției care le ținea pe doamne și domnișoare departe de volanul unor autovehicule de mare gabarit. Astfel, acestea vor avea voie să conducă autobuze și camioane începând din 2021.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale din Rusia a revizuit o listă a profesiilor în care accesul femeilor este restricționat sau complet interzis. Cu această ocazie, autoritatea națională a ridicat interdicția potrivit căreia femeile nu pot deveni șoferi de camioane și de autobuze. În mod surprinzător însă, troleibuzele sunt o excepție.

În sfârșit! Vladimir Putin și-a primit limuzina pe care a așteptat-o 4 ani!

Nu mai puțin de 456 de meserii din 30 de domenii le sunt interzise femeilor în Rusia, o reminescență a legislației din Uniunea Sovietică. Legea încerca astfel, protejarea sănătății și siguranței lor. În anul 2000, Vladimir Putin a adăugat legii mențiunea că femeile pot ocupa posturile până atunci interzise, dacă angajatorul dovedește că mediul este unul sigur pentru ele. Începând cu anul trecut, femeile din Rusia pot conduce și metrouri.

Pe lista meseriile considerate nepotrivite unui angajat de sex feminin se află cele din domeniul luptei împotriva incendiilor, exploatării miniere, exploatării anumitor vehicule din industria feroviară și maritime, dar și din domeniul transporturilor. Astfel, până în 2021, femeile nu au voie să conducă autobuze cu mai mult de 14 locuri și nici camioane.

Doamna-șofer – Rusoaica suspectată de spionaj

Este o veste excelentă și pentru cei care conduc soarta sectorului de transport rutier, pentru că speră ca astfel, să reușească să obțină un număr mai mare de angajați pe posturile acum deficitare.

Uniunea Internațională a Transporturilor Rutiere (IRU) dezvăluie că sectorul transporturilor se confruntă, de ani buni, cu o lispă acută de șoferi: 21% dintre posturile disponibile pentru aceștia sunt neocupate.

Adaugati comentariu