Unde a ajuns mașina lansată în spațiu de Elon Musk

Spaceman Tesla Roadster Elon Musk

Mașina lansată în spațiu de compania SpaceX a lui Elon Musk a ajuns în cel mai îndepărtat punct față de Soare, înainte de a reveni pe orbită. Roadster-ul se află, la această oră, între Pământ și planeta Marte.

Roadster-ul lansat în spațiu a ajuns la peste 294 de milioane de kilometri de Pământ. Orbita sa a adus-o, în urmă cu o săptămână, mai aproape de planeta noastră, la 51,7 milioane de kilometri distanță. Automobilul se apropie din nou de Marte, fără a intra însă pe orbita planetei roșii. În schimb, Tesla va lua drumul centurii de asteroizi dintre Marte și Jupiter.

Este clar că mașina și-a depășit garanția de peste 58.000 de kilometri parcurși. A făcut-o chiar de peste 10.400 de ori până acum. Site-ul american Whereisroadster.com, care urmărește călătoria în spațiu a Roadster-ului a făcut calculele: dacă aveam de-a face cu o mașină cu motor convențional, care ar fi parcurs aceeași distanță la sol, aceasta ar fi avut nevoie de 476.000 de litri de combustibil. Viteza medie de deplasare este de 71,719 km/h.

Citește și:

Așa arată Tesla Roadster. Elon Musk: „E cea mai rapidă mașină de serie din istorie!”

La volan se află păpușa Starman, îmbrăcată în costum de astronaut. Dacă bateria mașinii mai funcționează, melodia Space Oddity a lui David Bowie ar fi fost redată de peste 75.600 de ori.

Tesla Roadster a plecat în spațiu în februarie, lansat cu cea mai puternică rachetă construită vreodată.

Update: Cât am scris acest articol, mașina a ajuns la 298,185,788 km de Pământ. Nouă luni, 5 zile, 11 ore și 30 de minute a petrecut deja în spațiu. Până ați terminat de citit această frază, informațiile deja nu mai sunt de actualitate 🙂

Adaugati comentariu