Așa arată Tesla Roadster. Elon Musk: „E cea mai rapidă mașină de serie din istorie!”

Tesla Roadster (3)

Aceasta este mașina pe care nimeni nu o aștepta și pe a cărei prezentare, Tesla a strecurat-o pe lângă camionul electric mult-așteptat. “Este cea mai rapidă mașină de serie din istorie”, se bate cu pumnul în piept Elon Musk. CEO-ul companiei spune că Tesla Roadster aleargă de la 0 la 100 km/h în doar 1,9 secunde.

Dacă cifrele dezvăluite de Musk sunt adevărate, va fi prima mașină de serie care va parcurge această distanță în mai puțin de două secunde. 4,2 secunde de la 0 la 160 km/h și 8,9 secunde pe un sfert de milă reprezintă, dacă valorile sunt reale, alte recorduri. Roadster-ul poate atinge o viteză maximă de 400 km/h și beneficiază de aportul unui cuplu calculat la roți de de 10.000 Nm.

Tesla Roadster (9)

Sub silueta de balerină se ascund trei motoare electrice, unul în față și două pe puntea din spate, și acumulatorul de 200 kWh, care vor permite o autonomie fără precedent, de aproape 1.000 de kilometri. Cam de la Los Angeles la San Francisco și înapoi, fără oprire pentru reîncărcare. Ar fi prima mașină electrică ce ar putea rula atât de mult la viteze de autostradă!

Aflat la a doua generație, noul vehicul redefinește conceptul de roadster, cu un acoperiș gen targa și cu patru locuri. Bolidul electric cu tracțiune integrală a fost prezentat ca o surpriză la Aeroportul Municipal din Hawthorne, acolo unde compania pregătise lansarea camionului electric. Mașina roșie a coborât din remorca monstrului eco și a luat-o la goană pe scenă. Cu blocuri optice înguste, are îi confirmă ADN-ul agresiv, o capotă alungită și o parte posterioară robustă, marcată de prezența unui eleron, Roadster-ul este un atlet pur-sânge.

Tesla Roadster (7)

“După ce conduci această mașină, într-una cu motor pe benzină vei simți ca și cum ai conduce o locomotivă cu abur. Este o palmă pentru producătorii de automobile cu propulsie convențională”, se laudă Musk, a cărui companie se află însă, într-un moment critic. A reușit să producă și să livreze doar 260 de unități Model 3 dintre cele 1.500 promise.

Cu un preț de pornire de 200.000 de dolari, adică dublu față de Model S, Tesla Roadster va ajunge în showroom-uri abia în 2020. Până atunci, lista de rezervări este deschisă, iar cei interesați trebuie să plătească un avans de 50.000 de dolari. Ediția specială Founders Series va fi limitată la 1.000 de unități și va porni de la prețul de 250.000 de dolari, așa că milionarii din Silicone Valley ar face bine să fie pe fază.

Adaugati comentariu