Elon Musk și-a trimis mașina în spațiu la bordul navei spațiale Falcon Heavy

Elon Musk SpaceX Falcon Heavy

Racheta Falcon Heavy construită de SpaceX, cu mașina șefului companiei la bord, o Tesla Roadster din 2008, a decolat cu succes de la baza spațială Cape Canaveral. Zborul test va parcurge distanța dintre Pământ și Marte, adică 225 de milioane de kilometri, și va dura aproximativ jumătate de an.

Zborul a fost amânat cu două ore din cauza vântului puternic. Racheta a decolat la ora locală 8:45 p.m.. Falcon Heavy este cea mai puternică rachetă construită vreodată de la Saturn V realizată de NASA . Beneficiază de aportul a 27 de motoare, care pot produce o putere mai mare decât 18 aeronave Boeing 747 laolaltă.

Elon Musk Tesla Roadster SpaceX

“Țineți cont că există șanse mari ca această rachetă să explodeze la decolare”, a avertizat Elon Musk. Dar nu a făcut-o, spre bucuria CEO-ului companiei, care a riscat trimiterea propriului automobil de colecție, o Tesla Roadster de primă generație, pe orbita plantei Marte. La bordul rachetei nu s-a aflat nicio persoană, ci doar un manechin care a fost amplasat la volanul mașinii. În bord, ca o glumă, a fost afișat mesajul “Don’t panic!” (“Nu intra în panică!”).

Motoarele auxiliare ale rachetei, trei la număr, au revenit la sol. Două dintre ele au fost recuperate cu succes, unul a ratat aterizarea pe o platformă pe mare. SpaceX intenționează să le folosească pe cele recuperate și în alte misiuni. Musk este convins că, într-o bunză zi, Falcon Heavy va transporta oameni pe Marte.

 

Adaugati comentariu