Nu toate barăcile sunt făcute pentru a găzdui… ce nu ne mai trebuie. Iat-o pe cea mai rapidă dintre ele. Casa pe roți pe care v-am prezentat-o luna trecută, a reușit să doboare recordul de viteză.

Britanicul Kevin Nicks este proprietarul și șoferul celei mai rapide barăci din lume. A atins viteza impresionantă de 156 km/h, desi spera să ajungă la 160. Recordul anterior era deținut tot de el: 141 km/h.

Oricât de bizar poate să pară, baraca sa pe roți este certificată pentru drumurile publice. La bază, se află un Volkswagen Passat cumpărat de la fiare vechi, pe care Kevin din Oxfordshire și-a construit bizara clădire mobilă.

Sub capota din lemn se află un motor V6 de 2.8 litri pe benzină, care produce 200 de cai putere și care poate trage peste două tone, mai precis, 2,250 kg. Ca să-i dea trenului de rulare un pic de ajutor și pentru a beneficia de 75 de cai putere în plus, Nick cel inventiv a montat un sistem pe bază de protoxid de azot. Ce este protoxidul de azot? Nimic altceva decât gaz ilariant. Așa că Nick ar face bine să nu-și bage nasul în butelia de protoxid înainte de a pleca la drum!